börja plugga?

Att åka gondol kan vara rätt roligt. Om du är 5 år gammal och aldrig har gjort det innan. Utöver det. Inte så kul.
Vi sitter i gondolen minimum 40 minuter varje dag som vi är uppe på berget. Vi är uppe på berget minst sex dagar i veckan. Då är vi uppe i 240 minuter, även kallat fyra timmar. På en månad blir detta 20 timmar. På en fem månader lång säsong blir detta 100 timmar. I en gondol. 100 timmar, jag funderar på att lära mig ett nytt språk. Jag har tid.

På vår lediga dag fick vi några riktigt trevliga åk i Paris Basin, knädjupt vissa svängar, 4-5 centimeter i andra. Ingen episk dag, men en bra dag blev det i alla fall. Det snöade hela dagen och förhoppningsvis fortsätter det. För imorgon vill jag verkligen ha mycket snö, jag ska om ett par timmar gå och hämta mina S7, på dessa ska det då sitta en Rossignol FKS 140. Fint ska det vara!
(Mamma, pappa och ni andra som kanske inte förstår. Jag har köpt nya bindningar)

Igår var det krogmåndag. Vi firade en skidlärare och vi drack både öl och Highballs. Highball kan enkelt beskrivas som en lätt drink. Typ Rom-Cola, eller Vodka-något annat, ni förstår. Dessa kostar 2.75, så ungefär 20 kr. Det ska tilläggas att de inte är riktigt så stora som i Sverige, men ändå. Drömpriser!
Vi körde på ganska ordentligt igår och det blev nog 3 kannor öl och 10 drinkar, och tillsammans kostade det ungefär 500 kr.

Vi räknade inte med några direkta julklappar då vi båda är ett par mil ifrån våra nära och kära. Men. En julklapp fick vi. En Toaster-oven. Typ en mini-ugn. Så ni kan vi laga mat, inte för att det kommer hända så ofta. Men vi kan steka lite ägg och sånt där som man kan bli sugen på.


Canadian Rocky Mountains



Paris Basin. En lätt hike på 2 minuter med skidorna på. Trevligt ställe.



När Jake lär sig fota kan ni få se lite bilder på mig också


Åk bättre!

Jon

23 December, 2010.

Jag skulle gissa att 95% av alla statusuppdateringar av mina vänner, från och med nu, innehåller orden "god jul". Alla åker hem till sina familjer för att fira av julen, käka god mat, dricka snaps, käka aladdinchoklad, dricka en trevlig julwhiskey, titta på Kalle Anka och hans vänner, käka lite mer mat och sedan öppna paket. Det är ju så som julen ska vara.
Jag har aldrig varit ett stort fan av julen, det är ju mest en väntan och sedan är det över.
Det är inte heller första gången som jag firar jul utan familjen. Jag gjorde det i Åre förra året. Men. Denna gång är det skillnad. Tidsskillnaden och mitt jobb gör att för att kunna prata med familjen måste jag ringa 06.15 imorgon, kanadensisk tid. Morgonen är inte min bästa tid på dygnet, men jag ska göra mitt bästa för att vara pigg och glad.

Julstämningen i vår lägenhet är obefintlig. Och jag är inte särskilt bitter över det, julpynt är inte min grej. Men under julen får jag ändå alltid en speciell känsla. Det är ju jul! Men, den känslan är inte här, inte på långa vägar. Jag tror egentligen att jag bara vill säga God Jul till alla, hoppas ni får en trevlig sådan. Vår jul här i Banff kommer absolut inte vara dålig, vi har blivit inbjudna till julmiddag, men här firar man juldagen istället, det är tydligen så man jobbar i Kanada.
Jag vet inte om ni visste detta. Men julmaten i Sverige är fantastisk. Jag saknar den enormt. Julmaten här är Potatismos och kokta grönsaker, brunsås och kalkon.
Var är dopp i grytan, julskinkan, köttbullarna, rödbetssalladen, mimosasalladen, julmusten, nubben (okej, sprit dricker vi väl lite här också)??. Jag menar, det är ju det som är jul!

Vi får i alla fall en vit jul här borta, och ja, jag vet att ni får det också. När man använder heli för att röja taket från snö så har det fallit en del.
För er som inte har sett, gilla/like "Hestra Gloves" så får ni se, awesome bild!

Här kommer lite bilder från klippiga bergen i Kanada, det är här vi är, och vi har det jävligt bra, även om vi saknar våra familjer, speciellt nu under julen.

För övrigt, överst på min önskelista står det:
En date med Lindsey Vonn
.





Devide express. Liften som tar dig från Alberta, via Brittish Columbia, tillbaka till Alberta igen.


Skönt att slippa kontoret i några dagar?
Jag jobbar tydligen hela julen, men det känns helt okey när mitt kontor ser ut så här.


Jake är taggad.


Det är detta vi behöver se varje morgon och varje eftermiddag, till och från jobbet...


Skönt att få rasta dessa varje morgon innan lektionerna börjar.



What's pdp? (Professional Development Program)
It's this training where Casey pretty much tell you to ski better.
Så skönt svar!


Åk bättre! Och ha en förbannat härlig jul!

Jon





Saknar er där hemma!

Dom senaste dagarna här i Banff har varit ganska lugna, Både jag och Jonte har gjort klart våran skuggnign på jobbet och efter att precis ha klarat det så har vi nu börjat ha lektioner själva. Våran "helg" kommer under säsongen ligga på Tisdagar + Onsdagar så just nu är det "Lördag kväll" För oss. Vi har under dagen tagit det lugnt vilat fötterna och drivit runt i banff med solglajjor på :)

Vi inhandlade lite mat, Suttit och hängt på ett fik och tagit reda på vart vi kan tvätta. Vi fick reda på att man kan lämna in tvätten och får då för 13Dollar (87:-) Ett kilo tvätt både tvättad, Torkad och struken. Vi ska kolla med vår revisor om vi har råd med denna lyx :)

Pjäx sockor, Eftersom det har varit otroligt kalt det senaste och jag HATAR kalla fötter så har jag även köpt det fulaste som finns, Ett par neopren överdrag till mina pjäxor. Men jag får ta att jag kommer se ut som en pajas för varmt kommer det vara!

Snygga va?!

Wii Sports, Har inte mycket med själva sporten man spelar att göra. Men kul är det och jag har en förmåga att bli en fruktansvärd tävlingsmänniska när det kommer till sånt. Kollegorna som vi bor grannar med har ett Wii och där hänger vi mycket. Mitt lag vann Golfen med 24 slag på 9 hål, Känndes skönt då jag ju var tvungen att vinna just den grenen.

Här har ni mig mitt i svingen, Det blev en hög Push draw som blev 314 yards. Typ

Vi var i söndags även och hälsade på Adrian och Lina som hade över lite folk på Glögg och Pepparkaks kalas. Det var mysigt men jag och Jonte kom båda fram till att det finns en del som man saknar ordentligt där hemma nu när det börjar närma sig den 24de. Familj, Vänner och Julmust var vi ense om att vi saknade väldigt mycket!

Hemmagjort!


Lina hade shoppat glögg på IKEA, Fantastiskt ställe, Tack Ingvar!



Jonte tästar mina egendesignade Pepparkaks Goggels!


Lina Och Adrians julgran.

På återseende
/Jake


The Eagle wants to land, soooon!

Äntligen är jag skidlärare i Sunshine Village på riktigt! Efter att ha skuggat två barnlektioner och en vuxenlektion är jag färdig. Så från och med imorgon börjar jag jobba på riktigt. Jake har fortfarande en barnlektion att skugga och det får han förhoppningsvis göra imorgon.

Dagens skuggande var mer eller mindre en egen lektion. Efter lunch körde jag själv med en elev och det gick bra. (En lunch buffé som vi för övrigt får gratis, och den var awesome). Han hade aldrig åkt innan och efter ett par timmar med mig klarade han åka gröna backar själv. Good ehh!

Kallt? Nja. Lite lagom skulle jag säga. -24 visade google-termomentern i morse. googla "banff weather", eller ah, det gör du ju antagligen bara om du är i Banff, annars är det bättre du googlar den staden du är i för tillfället.

Dubbel bigmac är nog dåligt. för 8 dollar vilket motsvarar ungefär 56 kronor får du en dubbel big mac, det vill säga, fyra burgare istället för två. Det har Jake erfarenhet av efter idag. Jag har det inte. (inte bara burgaren alltså, hela menyn för 8 dollar)


Vanlig syn hemma? Vanlig syn här!


Life isn't that hard, actually!

Ski better!

Jon

Pjäxfri dag i Banff!

Tjoho allesammans, Idag har jag och Jonte varit lediga för första gången sen vi anlände här i Banff och det känndes fantastiskt att inte behöva gå upp 6 på morgonen!
Efter att vi ringt till nära och kära där hemma (Fick du inget samtal hade du förmodligen dålig tekning just när vi ringde) gav vi oss ut på stan för lite ärenden. Posten, Banken, Telefonbutiken, Skobutiken och sen åt vi lite Kött, Kastade lite dart följt av sprit inköp!


Converse med extra sula är väll en vintersko?! :) Förlåt mamma!


Tommy's fick sig också ett besök senare under dagen då våra magar började kurra lite, 26 Dollar (175:-) för 2 Steak sandwich och 4 Öl är inte dummt det!


Det blev också lite dart, Som vi börjat lira då det finns överallt. Jonte vann första men det är ju alltid sista matchen som är mest prestige!


På vägen hem tog vi också en vända in på sprit affären där vi köpte lite Öl och varsin T-shirt för 140:-, Och med T-shirten fick vi också varsin flaska Kapten Morgan på köpet, Vilken Deal!


Nu ska vi över till grannarna och dricka lite Öl, Önska oss lycka till :)

På återseende
/Jake

Banff vs. Åre

Över de två/tre veckor vi nu spenderat i Banff har vi insett att snön är bättre, ölen är billigare, folket är trevligare och omgivningen är vackrare än i Åre.

Vi har dock gjort en mindre rolig reflektion. Reflektionen handlar om tjejer. Och nu får känsliga läsare använda sig av krysset längst upp till höger, om du inte sitter på en mac för då är krysset till vänster.

Tjejerna i Banff är av en klass för sig, och tyvärr är inte den klassen särskilt hög. Vi har valt att använda oss av den klassiska 10-gradiga skalan. Där 1 inte är tiptop, och där 10 är Jessica Alba. Är ni med i matchen?

En tjej som är en 6a på skalan i Åre, skulle antagligen vara en 9.5 här i Banff.
Vart man än i världen befinner sig så är alltid en 10a en 10a.


Vi älskar er!


FBBS, Fit By Banff Standard. Ett uttryck som används ofta här i Banff.

Till alla killar i Åre har vi bara en sak att säga. Njut!

Nu ska vi ut och ragga.
Jon och Jake

Delirium dive

Hej allesammans där hemma, Hoppas ni har det bra och att ni firat Lucia ordentligt, Att ni följer Julkalendern (Som är bra detta året eller?) Här borta börjar vi allt mer komma in i den Kanadensiska rytmen, Engelskan börjar flyta på riktigt bra faktiskt, Även fast man nu måst bestämma sig om man ska ha en Amerikansk, Kanadensisk, Brittisk, Nya Zeeländsk eller Austrailensisk dialekt, Kommer nog bli en härlig blandnng dock :)

Roligast hitils är Nya Zeeländarna som säger
We got heeps of snow = We got loads of snow
Im a wee bit tired = Im a little blit tired.
Och kanadensarna som säger eeeh efter varje mening. typ : Great skiing today, eeeh
Jag och Jonte har redan börjat överandvända eeeh :)

Vi har nu börjat träffa alla som jobbar med oss på sunshine då vi var i någon form av isolerad karantän första vekan och träffade egentligen ingen av dom som varit här mer än ett år, Finns ganska många sköna snubbar faktiskt och vi var just ute och firade Kyle en av instruktörerna som idag fyllde 27. Trevlig kille och riktigt duktig skidåkare, Han bröt för typ 2 månader sen sitt lårben dock så har inte åkt skidor med han än och just nu går han istället runt med en käpp, Och jag och Jonte försöker envist lära han att gå som Dr. House. Går sådär :P

Idag har vi också åkt skidor för första gången "På riktigt" Då det inte var något bokat och vi kunde åka hela dagen. Det hade under natten kommit typ 10Cm på dom 30 Cm som kommit under helgen och det fortsatte under stora delar av dagen då vi fick riktigt bra åkning på ett berg utan turister! Jag fick testa mina nya skidor och dom får bra betyg såhär långt, Jontes har fortfarande ingen bindning dock så han åkte på sina pistskidor, Hihi.

Vi har också i dagarna fått ett kul meddelande då vi har gått från Canadian Level 2 till Level 3, Efter att vi ifågasatt varför vi som sveriges högst utbildade respektive näst högst bara skulle vara en level 2 här i Kanada och efter att Colleen (vår chef) Sett oss åka skidor och efter att hon dubbelkollat detta fick vi en härlig medvinds puff, Då vi nu kommer tjäna 3 dollar (21kr) mer i timmen, hoppa upp ganska mycket i ranking (Sjukt system) och få möjligheten att lära ut i Delirium dive vilket kan bli sjukt kul!!


Delirium dive hittar du i mitten, Inte öppet än men lite till snö så kan det se ut som på bilden under en bra dag :)


Cant wait!

Sist men inte minst har vi idag också träffat Lina, Som vi gick skidlärarlinjen med. Hon och hennes pojkvänn Rickard kommer att bo i Revelstoke som inte är allt för lång borta från oss och jag och Jonte ska se till at åka dit och åka lite lagg med dom.

På återseende
// Jake

let's spend some money!

Igår hade vi "mixer" på jobbet. Det är tydligen något vi har en gång i månaden för att alla skidlärare ska träffas, hänga och mingla. Två gratis öl och alla var så klart glada. Efter mixern sprang vi hem och fixade i ordning oss för en kväll på krogen. En kväll som visade sig vara väldigt bra. Mycket trevligt folk, bra fest och mycket skratt.
Jake hade det lite jobbigt ett tag eftersom på just den krogen vi var på, är det som mest jordnötter i hela stan. Det var jordnötter överallt förutom inom en meters radie runt Jake. Han förklarade för mig vad jag skulle göra om han tog mig i armen och sa att det är akut. Mycket ansvar på en onykter Jon (som jag kallas här borta). Situationen blev aldrig i närheten av akut så vi fullföljde kvällen på ett bra sätt, genom att spöa australiensarna i foosball. Två gånger.

Likt planerna spenderade vi en dag på byn idag. Det började med telefonköp hos Bell. Där tjejen i kassan hade det riktigt jobbigt. Hon hade inte riktigt koll på hur och vad att göra för att sälja en telefon med ett refillkort. Min fråga är, är det så svårt? Svaret är enkelt, men svaret är svårt. Det var väldigt mycket som skulle fyllas i så vi är i hennes försvar, även om det tog en timme att fixa en telefon. Hmm.

Lunchen åt vi på Old Spaghetti Factory, trevlig restaurang med en mycket trevlig servitris. Det blev lasagne för både mig och Jake. Otroligt gott. Men efter ett tag märkte vi att det var blue chese i mitten. Vilket på svenska blir mögelost. Vi kom överrens om att inte tänka på att osten var ett par veckor gamla utan att bara äta och vara glada. Det gick bra.

Efter lunchen köpte vi skidor. Likt telefonerna gick skidköpen gick det smidigt för mig och osmidigt för Jacob. Först drog dom för mycket pengar, och sedan var det lite problem när han skulle montera på bindningen. Jag har inte ännu hittat den bindning som jag vill ha så jag väntar ett tag med montering.


Rossignol S7. Notera storleksskillnaden. 178cm till vänster, 188 till höger. Och det är inte Jonte som åker på snowblades.


Samsung smartphone? Nej inte riktigt. Trots sin fräcka design är de avancerade funktionerna högst begränsade

Våra nummer.
Jon:   +1-403-497-4631
Jake: +1-403-497-4632

Ni kan skicka och ringa till oss ifrån Sverige, men vi kan inte göra det tillbaka.
Vi finns på skype och på min (jonte) svenska telefon.

Ski Better!

Jon

Think Big!

Godkväll got folk! Dom två senaste dagarna har varit fullspeckade och tuffa. Jag har rest till Canmore och fixat mitt SIN (Social insurance number) och äntligen fått mitt staff pass. Vi har letat boende som galningar då vi inte stod ut på det hostel som skidskolan av någon andledning kallar säsongsboende... och det är nu med stor glädje som jag kan skriva att vi både hittat och flyttat in i vårt nya boende. Det är samma Bed and breakfast som jonte bodde första veckan och eftersom dom tyckte vi verkade som två "bra" killar så erbjöd dom oss att bo här permanent :)

Det kommer vara klart dyrare och vi har inget kök här men efter att jag spenderat en timme på det supermarket som ligger nära har vi kommit fram till att vi kan klara oss med en micro och en kyl. Lunchen i staff cafet kostar trots allt bara 4 dollar (28kr).

Vi ska införskaffa lite saker dock:
En vattenkokare till nudlar och Te.
En brödkniv
En skärbräda
2 Tallrikar
Lite bestick
2 Glas
Diskborste
Diskmedel
Diskställ (Diska på toan funkar) eller..? :)

I skidskolan har det också varit fullt upp med att skriva på massa papper om hur vi måste förstå att om vi gör något fel som att komma orakad till jobbet kan leda till att dom skickar hem oss igen. Sen är det chockerande hur allt handlar om att inte bli stämd här borta. "Du får inte" startar 90% av det vi får reda på. En lek som vi ofta gjorde i Sverige på rullbandet var till exeplel olaglig här :P

Det är också roligt att se hur stort allt är här borta, Idag fick bussen som tar oss mellan Banff och jobbet i Sunshine stanna för ett tåg och det var 135 vagnar långt vilket är helt sjukt...8 minuter vi aldrig kommer få tillbaka :)

Här kommer avslutningsvis lite bilder på vårt gammla boende och sen på det nya! Känns skönt att äntligen kunna packa upp väskorna!!!!


Jonte precis innan vi säger hejdå till vårt "Rum"


Råtthålet, Kommer inte sakna doften, Imman på rutorna eller smutset!


En trött Men glad Jonte!


Barkalanchers! Vänner style.


Detta är bara halva gadroben!


På återseende
// Jake

What doesn't kill you, makes you stronger.

Första dagen på jobbet. Känns väl bra faktiskt. Det har flytit på ganska bra så att säga. Men det är inte riktigt som hemma. Det är fantastiskt mycket papper att fylla i och skriva under. Och sådana papper brukar vara svåra att förstå på svenska. Så vi är väl lite osäkra på vad vi har skrivit under på. Det lär vi märka.

Om Jacob hade suttit och skrivit nu, hade han antagligen inte skrivit som mig, då han har haft lite problem och motgångar. Men det kommer att lösa sig det också. Hans skidor var i Danmark och vände, men de kom i natt. 02.00. Och budkillen som lämnade skidorna frågade om vi redan hade gått och lagt oss. Eh, japp eftersom klockan ringer för morgon om fyra timmar.

Efter för min del en vecka och för jacobs del två dagar på Bed & Breakfast där vi hade varsin dubbelsäng och en yta på runt 50 kvadrat, har vi nu flyttat in i vårat crib som det är meningen att vi ska ha hela säsongen. 16 kvadrat. Jag, Jacob. Och två andra killar. Fint ska det vara. Har väldigt svårt att se att vi stannar här så länge till. Vi har bott här i fyra timmar och vi letar redan efter nytt. Vi valde bort hela grejen med att backpacka för att säsonga och ha det sjukt nice här over sea. Men vi hade lite för höga förhoppningar. När vi kom in på rummet var det nära tårarna för både mig och Jacob. Nu efter fyra timmar känns det mer okej, men inte okej. Men som sagt, vi letar vidare och förhoppningsvis hittar vi något inom en snar framtid. Vi är glada att vi har varandra. Även fast de två grabbarna vi delar med verkar sköna så är det inte riktigt detta vi letade efter.

Kul att träffa lite folk idag med. Vi var ungefär 20 nya skidlärare som började jobba idag. Första veckan kallas "training week" och är en introduktionsvecka med allt ifrån att lära sig hitta i systemet, skriva under papper, fixa kläder och träffa diverse viktiga och oviktiga människor. Imorgon väntar tydligen en heldag med enbart information. Om vad har jag inte en aning. Jag hoppas jag har en aning imorgonkväll, annars behöver jag nog ta engelskakurser.
Jacob åker till Canmore och fixar sitt SIN-nummer imorgon. Jag tycker att vi tillsammans önskar honom lycka till med detta.


För övrigt. Rummet är utan överdrift så litet att vi har varsin resväska i sängen. Så det är inte en walk-in-closet, utan en sleep-in-closet.

Ski better
Jon


Eddie's Burgers!

Nu är jag (Jake) äntligen framme i Banff. Min mobil strejkar och mina skidor tog en omväg via köpenhamn och verkar komma under morgondagen...och efter att ha pratat med nån snubbe på "Lost bags office" i 20 minuter från Jontes svenska mobil kommer detta bli en dyr historia, Så håll tummarna! Annars är första intrycken kanon!

Första natten var speciell då jag fick känna på Jet-lag, Vaknade varje timme och 6am gav jag upp och slog på tv'n. Så nu vet jag hur det är att vara pensionär :)

Under dagen har jag och Jonte varit runt i ett kallt banff som idag bjuder på bluebird och -19°. Den bergiga omgivningen har ni sett på jontes bilder men jag måste säga att det var bra coolt att se allt detta med sina egna ögon! Köpte sen Lakan och handukar på Dollar store, Finnt ska det vara!

Andra udda reflektioner idag:

1, Kanada kan verkligen göra burgers! Lunchen idag på Eddie's burgers var fantastisk, Tjejen som jobbade där gjorde inte upplevelsen sämre heller direkt!
Eddie's Burger
Flott och Gott!



Här fick man också välja precis vad man skulle ha på burgaren, Prefekt för en kräsen prick som jag!

2, Allt som har med el att göra här verkar lite små-farligt och jag har fått en ny respekt för svensk el-standard.

Chockerande bra! :)

På återseende
// Jake




Check it out


Lake Louise world cup ladies downhill.
Där spenderade jag min dag. Mycket trevligt. Anja gav oss en stjätteplats och Lindsey Vonn slutade tvåa. Tråkigt nog vann Maria Riesch. Alltså, hon är ju grym, men nja, inte så rolig.
Nytt race imorgon dock, och jag tror faktiskt att jag åker dit och kollar. Får passa på, inte varje dag man kan kolla på världscupen live.



US skier Lindsey Vonn


Lake Louise downhill


Schweiz och Österrike hade fans på plats, som kunde det där med att låta högt. Dom hjälpte mig att skrika när Anja körde.
När Lindsey Vonn körde skrek alla så klart!


One

22 dollar för 4 mils bussresa, rimligt? Nej. Inte enligt mig.
Tog bussen till Canmore idag, för att fixa SIN-nummer som man behöver ha för att jobba i Kanada. Till Canmore är det 20 km, och det tar på motorvägen ungefär 20 minuter. Avgång, 8.45, enligt tabellen. Avgång 9.30 i verkligheten. Canmore är lite av storebror till Banff skulle jag gissa, men det är inget ställe som lockar mig. Tvärt emot Banff så är Canmore väldigt utspritt, på båda sidor av Trans-Canada Highway. Men. Jag hade inget val, för att få börja jobba på måndag var det Canmore och SIN-nummer som gällde. Bussarna går inte så ofta heller, första bussen tillbaka till banff skulle gå vid 2pm, gick 2.30, men ah, det var väl okej då. Fyra timmar i Canmore spenderades dels på Canada Service Centre. Men mestadels på Beamer's Coffeehouse. Grymma mackor likt hamburgare, men istället för kött så var burgaren gjord av Scrambled eggs, med bacon och champinjoner. Grymt gott!


Tar nog bussen till Lake Louise imorgon, damernas störtlopp äger rum och jag tänkte se Lindsey Vonn när hon tar hem guldet, alltid lika trevligt. Kanske träffar någon svensk med, vem vet.
Ska försöka få med mig Morten. En dansk kille jag träffa i backen igår. Lite otippat att träffa en dansk i en skidbacke på andra sidan jorden. Men det gjorde jag i alla fall. Killen kan åka lagg med.

Hörde att ni har det kallt hemma i Sverige med. Skönt att slippa det. Här är det runt -8, ganska behagligt. Men, det hade inte gjort något att få lite snö. Åkte skidor igår, på anläggningen som kommer bli mitt framtida andra hem. Vad ska jag säga om det. Anläggningen har potential, absolut. Hälften av backarna har öppnat, men det fattas mängder med snö. Mycket stenar som tittar fram och skrapar både belag och själ. Men några snöfall till så ska det nog bli bättre. Fick lite kallpuder med, runt 10 cm på sina ställen. Trevligt!

Just ski

Jon

Laughing with

Banff ligger på 1463 möh (4800ft). Igår gick jag, Lina och Hanna på en liten utflykt upp på Tunnelmountain. En topp nära Banff som ligger på 1692 möh (5551ft). En frisk och ibland ganska tuff promenad på 40 minuter. En liten serpentinstig går hela vägen upp. En mycket trevlig promenad. Med tanke på höjdmeterna som vi bor på, samt luftfuktigheten, eller snarare brist på luftfuktigheten så fick jag på vissa ställen andas lite kraftigare. Men väl uppe var utsikten fantastisk. 360 graders syn och berg överallt. På vägen upp hade jag även turen att se två prärievargar och några rådjur. Prärievargar är väl kanske inget djur man vill hamna i rallarswing med, men de är väldigt skygga och sprang iväg ganska kvickt.


När jag kom hem från promenaden stod det två rådjur och käkade bär i buskarna ungefär fem meter från min dörr in till lägenheten. Jag fotade de enligt min kunskap skygga djuren men inte brydde sig dom om mig. Nepp, bären var tydligen för goda. Jag tror att jag tycker det är rätt häftigt att de går här inne i byn, men ingen annan bryr sig så jag antar att det blir en vana.


Efter tre dagar med kellogs special K, frallor och philadelfiaost bestämde jag mig för att imorgon ska jag käka en ordentlig lunch uppe på Sunshine (skidorten där jag ska jobba). Och precis när den tanken slog mig så skrev Adrian till mig och frågade om jag ville ha ris och fläskfilé. "Hmm låt mig tänka, (en sekund senare) Ja tack"
Blev en grymt bra middag, Adrian är riktigt bra i köket. Big ups!
Frågan är hur jag ska kunna ge igen, inte så kul att laga mat med en micro och ett kylskåp. Får bjuda han på Sushi en dag kanske. Sushi som han för övrigt kallar Banffs nationalrätt.

Imorgon blir det antagligen skidåkning för första gången. Är riktigt taggad! tänk att få ta på sig de fantastiska PVC-stövlarna, klicka i bindningarna, kasta sig ut för det vitbeklädda sluttningar, och sen gå in och ta av sig stövlarna för att fötterna glöder av smärta. haha. Fint det!


Prärievarg i sikte


Utsikten från Tunnelmountain


Lina uppe på toppen


Mr. Cowboy himself!


Inte lika blyga som hemma..


Just ski

Jon

RSS 2.0