SM SM SM SM SM SM SM !!SKIDLÄRAR-SM!! SM SM SM SM SM SM SM

Ja, snabb info. vi på 2:an tillsammans med ca 25 andra från åres fenomenala skidskola ska på Skidlärar-SM den här helgen. Det är en storslalom tävling för sveriges skidlärare.

Tävlingen är viktig men det är ändå banketten som är på kvällen som lockar många. Det är ganska många som faktiskt bara åker dit för att mingla och gå på denna tillställning på kvällen. Årets SM går av stapeln i Ramundberget så har ni vägarna förbi i ödemansland så titta gärna förbi. En chans för oss som skidlärare att knyta nya kontakter men även för att utbyta tankar med andra skidlärare och orter. Självklart finns det en del gamla kompisar man hoppas på att springa in i. :)

It gonna be Legend...wait for it.....Dary!!

Ja detta är varför vi inte kommer att kunna uppdatera bloggen för ens i början av nästa vecka när vi nyktrat till. :)


Suit up!
Erik


Vemdalen plus annat!

Hej alla trogna läsare.

Nu var det ett tag sen sist.. vad har då hänt sen jag skrev förra gången?
Jag var som jonte skrev i förra inlägget i Vemdalen en helg å hälsade på. Mina päron samt en annan familj var där på semester.
Fick åka 2 dagar med min kompis johan (som hör till den andra familjen) å jag lurade ut både honom och min far på roliga äventyr i offpisten!
sista dagen (söndag) när de andra skulle åka hem åkte jag med Cilla som oxå var i vemdalen. Hon skulle hälsa på några kompisar och vi tog några åk tillsammans innan vi åkte tillbaka till Åre. ca en halv dag! ^^

Måste berätta att resan var kanon! Jag hade jättetrevligt plus att det aldrig är fel att bli lite ompysslad av sina päron.  ;)
Varför blir man alltid lite yngre när man är med dom? kommer det vara så även när man är 30? att när man träffar sina föräldrar så blir man ett barn igen som inte kan göra något alls själv, trots att man bor själv å allt.. skumt. men skönt! det är ju synd att klaga.

Under den här helgen i Vemdalen kom det ca 35 cm snö medan jag var där, vilket resulterade i mycket offpiståkning och säsongens skönaste åk. Vi hittade helt orörda repor som dock krävde att an stakade tillbaka längs vägen i 1 km men det var det värt! midjedjup puder i brant gles skog samt som sagt 35 cm löst uppepå. inte så dåligt!

v 10 har nu varit och sportloven är förbi för den här gången. just sista veckan där var väl ingen höjdare vädermässigt eftersom det var plusgrader och mycket av den dyrabara snön i Åredalen försvann. nu har de dock fyllts på lite igen och denna veckan, v11, har bjudit på ett strålande väder vilket oxå märks i bokningar. Jag har helt plötsligt fulla dagar på privat. mitt schema ser ut så att jag har snögubbar (nybörjare 4-6 år) första passet. 9.15 till 10.45 å sen resten av dagen har jag privatlektioner.


Så mycket mer har jag inte att berätta förutom att jag förra veckan, v10, som var veckan efter att ledningen sagt att det är nolltolerans mot alkohol i skidskolan nu, firades med 4 dagar utgång =)

nej lugn mamma de enda dom menade med nolltoleransen var mot dagen efter, man får inte vara så full att man inte kan utföra sina arbetsuppgifter på ett respektabelt sätt. man får heller inte lukta alkohol dagen efter. med andra ord vanligt jäkla sunt förnuft. töntigt att man ens måste ta upp en sån grej.

Men utifrån vad jag hörde var det efter en speciell dag när många var ute å många blev alldeles för fulla som ledningen kände sig tvugna att ta upp en sån grej. jag var dock inte hemma den dagen så jag har inte tagit åt mig ett dugg. jag var nämligen i Vemdal'n då!! :D

Peace out! // Erik

..and on the seventh day God went skiing

Tjenahejsan!

Det har varit en ganska trött vecka. I måndags var Jaik sjuk, i tisdags var jag och jaik sjuka, igår (onsdags) var jag och jaik sjuka. Idag (torsdag då förståss) är jag sjuk. Det är förkylning som regerar i lägenheten. Men ett par whiskey och mycket vila gör att jag känner att det kommer gå bra att jobba imorgon. Grymt bra, eftersom det är typ roligt att vara sjuk, i tio minuter, sen är det mest tråkigt. Här kommer en lista på vad man kan göra när man är sjuk, det är även en lista på vad jag, och jaik, har gjort när vi varit sjuka.

- Laga pannkakor till frukost (vilket vi har gjort tre dagar i rad nu)
- Kolla på How I Met Your Mother ( vi har väl klippt närmare en och en halv säsong)
- Kolla på film, blir vanligt vis en per kväll, och ibland på dagen.
- Kolla på Cougar Town (kollat igenom säsong 1
- Laga mat (riktigt potatismos är en höjdare, Jaik gillar fläskpannkaka)
- Städa, när man känner sig så pass pigg att man vet att man ska jobba imorgon, då är det så tråkigt att vara sjuk så att man känner för att städa, diska och lite andra hemmasysslor.
- Dricka fläderblomssaft (sååå gott!)
- Skriva på examensföredraget, okej, det är inte roligt, men det är bra att göra det ändå
- Lyssna på musik, vad vore en dag utan musik?
- Facebooka (ni vet vad jag snackar om)
- Läsa tidningen (på internet)
- Kolla alla nya filmer på freeride.se
- Läsa alla nya artiklar på freeride.se
- Sova
- Dricka whiskey (givetvis i medicinskt syfte)
- Kolla mailen, bli nervös när man ser ett nytt mail i inkorgen, för det kan vara svar på något jobbsökande
- Kolla ut genom fönstret, bli trött på vädret och ändå, trots vädret känna att det skulle vara roligare att jobba än att sitta här

Så, nu gör det inget om ni blir sjuka, för då kan ni bara ta en titt här och se vad man kan hitta på. Fast ett tips är att hålla sig frisk istället. Några av punkterna, ganska många av dom, går ju att göra även vid ett friskare tillstånd.

Som sagt, vi har varit sjuka. Erik, vår lilla hjälte har hållit sig frisk så han är och drar in pengarna denna veckan. Kul när det går bra för andra ju! :)
Måste få skryta lite med, även fast min chef visste att jag skulle vara sjuk idag, vilket innebär att jag inte behövde ställa klockan för att ringa, så gick jag ändå upp vid halv 8. lyssna här. Jag gjorde pannkakor till frukost för Erik och Jaik. Vah? vilken kille jag är. Oerhört nöjd. Ska bli gott när dom gör något för att ge tillbaka!

På fredag ska jag och Erik på trerätters middag i björnen. Och vi har gjort oss förtjänta av den. Hur? ja, det enda vi har gjort är väl att vara tillräckligt smarta att förstå att Cissi och Lisa aldrig skulle gå hem till björnen efter en kväll på krogen. Innan första mars. Så smarta var vi, så smarta var inte Cissi och Lisa. Så vi slog vad. Givetvis förlorade dom och på fredag får vi vår betalning. Undra vad det blir... Hur som helst, slippa laga mat, slippa diska, och dessutom käka gratis. Allt det, tillsammans med trevligt sällskap. Tror på en grym kväll.
Ledig i helgen med. Otroligt skönt. Förhoppningsvis blir det lite puckelträning på lördag, och banåkning på söndag, men inget bestämt än, så vi får väl se lite. Det är aldrig kul att vara sjuk. Men något som gillar det oerhört mycket är mina fötter, som nu är inne på tre fria pjäxdagar. PVC-stövlarna är väl inte paradiset för fötterna direkt. Och visst syns och känns det. Så utan tvekan är det skönt för dom, knölarna blir lite mindre.

Dagens tips är utan tvekan: How I Met Your Mother. Sjukt kul serie, jag vet, jag borde sett den för länge sedan, men jag är inte alltid så snabb. Igår var ju dessutom "The International Dag of Awesomeness" Tyvärr fick jag fira den i soffan och sängen.

Peace out.
/jonte

RSS 2.0