snow?

Snön verkar ha hittat till Åre, såg ett par snöflingor falla ner ifrån himmeln, synd bara att dom inte tog med sig mer kompisar till festen. Under natten till igår (söndag-måndag) kom det runt fem centimeter av det vita guldet. Det är ju en bra början, men det är absolut inte tillräckligt, tänkte vi och bad till vädergudarna. Och visst verkar det som att dom hörde oss, för ikväll har det fallit några flingor igen. Men jag tror inte att dom förstod hur gärna, och hur mycket snö vi vill ha, för då hade det aldrig bara kommit två centimeter. Men. Det är bättre än inget alls.
Här och nu vill jag passa på att åter igen vädja till de som bestämmer, ge oss mer snö. Mycket mer snö. Gärna en meter eller mer. Tack på förhand.

Examensplugget fortsätter för mig och Jacob. Nu är det dock inte så många dagar kvar, på lördag smäller det. Så nu har vi några få kvällar på oss att lära oss det sista. Vilket också innebär att jag och Jacob inte är på bygget ikväll. Erik, som inte ska skriva prov på lördag, gav sig upp ett par våningar för att ha det trevligt, kom ner för en timme sedan och var väl lite mer förfriskad än han var när han gick härifrån. Något som jag gärna hade varit en kväll som denna :) Men icke, böckerna styr mitt liv för tillfället, men som sagt, bara tre kvällar till, sedan är teoriplugget över, då är det bara hoppas på att det gick bra, och att vi får börja träna det praktiska, det vi faktiskt gillar. Det vi är i Åre för att göra. Åka Skidor! Det låter så mycker trevligare att plugga genom att åka skidor, än att läsa i böcker. Den studietekniken kan jag nog tycka om. Erik, en ängel som han är, har tagit på sig matlagningen denna veckan, och låter mig och jacob koncentrera oss på plugget. Så bjuder vi tillbaka nästa vecka. Jacob och jag är mycket tacksamma för detta.

Vi ska försöka bli lite mer kreativa här på bloggen med, det kommer många klagomål i form av mail, fysiska brev och telefonsamtal. Tyvärr har vi ingen bra ursäkt, utan vi bara lovar att bli bättre.

Vecka 6 närmar sig, och vecka 6 är inte vilken vecka som helst. Vecka 6 är veckan då vi på tvåan och Adam drar väster ut ett par mil, för att sedan åka söderut lite fler mil. Vi ska till grannlandet i väst, till våra kära vänner i Hemsedal. Väl där ska vi åka så mycket skidor vi hinner, och vi ska inte åka i pisten. För i Hemsedal ska dom tydligen ha snö så man kan åka offpist, vet inte riktigt vad det innebär, men det ska tydligen inte vara lika nytt som den där nya tekniken Carving. Vi får väl se hur kul det är. Men jag har en känsla, och det är en bra känsla.
Ska jag vara ärlig så är jag jävligt stoked inför veckan i Hemsedal. Ska bli riktigt kul att träffa grabbarna. Vi håller tummarna för att ställningen i Luxationstävlingen mellan Killer och Peter fortfarande är 2-2 när vi kommer ner, så inte någon ska sitta hemma i stugan när vi är där. Det ska åkas powpow!

Kvällen har dock inte bara spenderats i böcker och diskussioner med Jacob om vilka regler som gäller vid tävlingar och hur krafterna påverkar oss. Nej, inte bara. Jag och Jacob har försökt översätta våra CVn till engelska. Vi hade väl tänkt att skicka iväg våra CV ner till Australien och hoppas på att någon där nere är intresserade av att ha oss som skidlärare i sommar. Vi är inte så sugna på ett vanligt jäkla sommarjobb, så vi har väl tänkt oss en sommar som skidlärare.

Kvällens låttips: New Order - Ceremony


Studieteknik: En Alexander, en Jonas, en tallrik, en kniv och en penna. Tyngden på dalskidan älskling


.
Detta är väl ungefär det väder vi har haft i Åre de senaste två veckorna, till och från.
Bra väder, tänker säkert de flesta. Det tänker inte vi, för det kan inte snöa från en blå himmel!



Det "fina" vädret gör dock att det blir fina ljus på morgonen.
Oklarbild på grund av mobilkamera.


Det var allt ifrån mig, idag.

Peace
Jonte





Studentvecka!

Hej,
det var ett tag sen jag personligen skrev och vi på 2:an uppdaterade bloggen överhuvudtaget..
Så jag tänkte att nu medans mina otroligt roliga roomates pluggar examen så kan jag ta min tid till att göra tillvaron lite roligare för våra ofantliga mängder läsare.
På tal om det så såg jag på aftonbladets hemsida att det har 5 miljoner unika läsare varje dag!!! ungefär som vi. :P

Jag har väl inte så mycket att bertätta just för tillfället förutom att kylan äntligen släppt sitt iskalla grepp om åredalen, numera är det bara mellan 8 och 15 minusgrader. Vilket känns som en värmebölja efter veckorna som varit.
Jag måste även berätta att jag har sett min första förfrysningsskada som faktiskt blivit svart och kroppsdelen, som tillhör en tapper skidlärare i Duveds fantastiska crew, kommer enligt hälsocentralen att trilla av och tills dess är han förvisad  fråj att jobba utomhus.

Det är fruktansvärt lugnt i skidskolan för tillfället på alla 3 områden och de gäster som kommer är antingen ryssar eller från baltikum så lektionerna kan se aningen intressanta ut eftersom dessa gäster kan otroligt lite engelska.. men de är lika nöjda för det.. pigga å glada. vi som skidlärare håller minen och gör allt för att bli förstådda med hjälp av teckenspråk och liknande.


Studetnveckorna har börjat och de är även min hiss i dagens blogg. Så mycket fina tjejer har kommit till byn och det är skönt att se att åre börjar bubbla till liv. :)
Såg förövrigt en av de söstaste tjejerna jag sett på länge på coop i måndags. Jag och Jonte hade svårt att bestämma mat eftersom tankarna hela tiden strävade iväg till annat.. Roooommpaaa!

Dagens diss är förkylning som jag nu haft i ca 2 veckor som inte riktigt vill släppa sitt grepp. har inte haft feber någonting alls men har lite irriterande rethosta med mera.. väldigt jobbigt eftersom jag blir trött så fort jag anstränger mig lite.. trots de är det inte lätt att sitta still i åre.. det finns så mkt man vill göra när man väl är ledig.. får se om jag lyckas bli helt återställd till timbuktu som spelar på bygget på torsdag. =)

Vi hörs! / Erik

Lock 'n Loll

Kylan i Åredalen börjar avta. Ja det är väl den hetaste snackisen just nu, "hetaste", smart!
Då tänker kanske ni att det börjar bli varmt i Åre. Tyvärr är inte fallet så, utan det börjar bli mindre kallt. Vi har fortfarande runt negativa 20 grader och det är fortfarande så man kan känna att kinderna fryser. Men, det är ju fantastiskt att det har blivit 10 grader varmare i alla fall.  Blev ett par åk idag, första lediga dagen på mycket länge och vid 10 i 9 i morse lämnade jag lägenheten för att dra mig upp emot Rödkullen. I kullen blev det en kopp Te innan det var dags att ge sig ut i Lundsrappet för att få bränna lite lagg. Grymt skönt! Blev tre åk i rappet, där vi även hann med lite skidvaneövningar, Tove visade sin fantastiska, ska vi kalla den; stavvolt. Resultatet blev ett ordentligt jubel från mig och Jonas, och en krökt stav från Tove. Jonas ville givetvis inte vara sämre och visade prov på att han är ordentligt duktig på att snurra liggandes, även här gick ett ordentligt jubel från publiken. När jag då skulle visa min sväng som innebär att man åker ut mot kanten av backen, lägger sig ned på magen och rullar ett halv varv, för att sedan åka på andra hållet kom det tyvärr inget jubel, utan ett hånskratt. Min övning var tydligen inte lika avancerad. Men kul hade jag! :)

Efter Lundsrappet drog vi till Totalskidskolans öppethus där det bjöds på varmkorv och test av sitski, skicart och biski. Lif anslöt sig till gänget, "now we were four in the wolfpack", vi körde där ett par gånger. Grymt kul.

Kul är tyvärr inte det enda man får ha här i Åre, som Jacob skrev i ett tidigare inlägg ska vi två upp på Examen senare i vinter, och Teoriprovet går av stapeln den 30e Januari, vilket innebär att vi har en hel del plugg att gå igenom. Så jag tog bussen hem från rödkullen för att sätta mig i soffan och plugga, och här sitter jag, framför datorn och bloggar. Bra jobbat Jonte.

För er som inte förstår vad som menas med rubriken för detta inlägg kommer nu en förklaring. Allt skedde igår efter jobbet. Vill helst inte nämna några namn så jag hoppas att ni har förståelse för detta.
Chauffören som skulle ta oss från Rödkullen, där vi jobbar, hem till torpet, där vi bor. Hade ett ärende på vägen, vi skulle hämta upp en liten 5årig grabb på dagis. Så tänkte vi att om vi kommer in fyra skidlärare på dagiset för att hämta femåringen så kanske han tycker det är extra kul. Det blev väl inte en så stor grej av det hela som vi hade hoppats på, reaktionen uteblev skulle man kunna säga. Men när vi är på väg ut från dagiset kommer det fram fyra små tjejer som är ordentligt besvikna på att den 5åriga killen ska åka hem, varpå den ena tjejen säger följande:
"Nu kan du ju inte åka hem, vi ska ju leka lock 'n loll i kuddlummet"
Ett sansat skrattanfall utlöstes av oss skidlärare, det var svårt att hålla minen ska jag erkänna.

Som Jacob skrev tidigare så var vi på Hoffmaestro i torsdags. Vilket jävla ös. Det var helt galet! Hoffmaestro & Chraa måste helt enkelt vara det bästa livebandet. Har ni inte sett dom live? gör det!
CHRAA CHRAA INDIAN!!

Här kommer lite bilder från dagens skidåkning


Jonas får lite instruktioner om hur en sitski fungerar.

Lif tyckte de va jäkligt ball att åka skicart!


Så här glad blev Tove av att åka sitski. Är det någon som behöver hjälp
någon gång, så snacka med Tove, hon kan till och med åka baklänges.

Peace.
Jonte

Hoffmaestro mitt i veckan

Hejsan allihopa, Fredag nu och helg vilket ska bli skönt, kommer att spendera många timmar vid skidböcker dock i helgen men jag är taggad då det känns ganska lungt. jag har gått min första vecka som grupp-skidlärare och det var skitkul. (Nästan hela tiden :P)



Adam tog på sig en svängar väst och fan va han passade i den.


Idag var ochså den första dagen på länge som man inte frös ihjäl, det var "bara" minus 11 i bjornen vindstilla och solen lös hela dagen! Hade ingen dum utsikt från liften på väg upp i förberget.


Hoffmaestro är i byn och det har nog inte ungått någon att dom spelade på bygget i går. Det var en kväll vi alla hade stora förväntningar på och enligt mig levde dom upp till allihopa, FAN VA DOM E BRA LIVE!

Kvällen började hos Erik vår käre norrlänning, som också kommer att gå upp för examen förresten.
Hur som hellst såg hans kyl ut såhär vid 9 tiden.


Hoffmaestro in action, Sorry för en  dålig bild..men inte helt lätt att hålla mobilen stilla.



Vi hörs lite senare i veckan
//Jaik

Varmt i Åre nu?!

Hej Kylan har nu nått Åre på riktigt, Det är i skrivande stund -29,9 grader enligt våran temp och i skidskolan idag var det -27 på morgonen för att sen "bara" vara runt -20 vid lunch. detta deder till att det är svårt att hålla i någon bra skidskola och barnen är säger ofta orden "-Förken jag är kall" efter typ 10 minuter.

Detta ledde dock till att vi gick in och värmde oss, Jag fick läsa en saga för mina snöstjärnor och sen målade i lite. Jag fick inte mindre än 3 teckninar!



Vi har alla skaffat pjäxvärmare, och jag hörde i dag att dessa var slut i hela byn. Så shit va glad jag är att jag han köpa ett par, mindre kul att ena inte riktigt funkar och vi är alla överens att det dom utlovar på förpackningen inte stämmer riktigt för mina höll värmen i dag i typ en timme och inte 15 timmar som dem skulle. men men det är bättre än ingeting!!

Jag och Jonte har i dag också skakat hand på att vi ska ge Skidlärarexamen ett vettigt försök, Vi vill båda utvecklas och examen är ju slutmålet som vi vill nå så fort som bara möjligt. Det känns väldigt skönt att vi kan göra det tillsammans eftersom vi då kan hjälpa och sporra varandra till max!

Så nu väntar massa plugg inför provet som äger rum om drygt 3 veckor!

Håll tummarna för oss är ni snälla!

Vi hörs lite senare i veckan // Jaik

Catch The Moment

Jag (jonte) och min käre vän Jacob har precis kollat dokumentärfilmen "Catch The Moment" med Kaj Zackrisson och Sverre Liliequist. Två grabbar som lever ett mycket jobbigt liv. Åker puder hela dagarna, och för att ha något att göra på resorna till snön tänkte dom att det vore ju skönt med lite nya mössor. Så grabbarna startade KASK.
Något för mig, Jacob och Erik kanske..fast det skulle aldrig gå, vi skulle inte komma på ett skönt namn att ha på våra mössor. Det är inte så att jag misstror vår kunskap när det gäller att virka, utan att komma på ett bra namn.

Nytt år har det hunnit bli med. Ett år som ska bli ett bra år, ett år som kommer börja med en grymt bra vinter! Snö börjar vi få gott om nu, det kom några centimeter lite igårkväll och dessutom har mycket snö drivits in med vinden. Bland annat detta och flera andra faktorer spelade in när det idag gick två laviner, en i Östra Ravin, och en i Västra Ravin. I båda lavinerna var det skidåkare inblandade, men alla klarade sig bra, med hjälp av mycket tur. Mer om detta finns på Åre Lavincenter och Aftonbladet
Mamma ringde så klart direkt hon hade hört om lavinerna och kollade så att jag lever, och det gör jag. Som skidlärare hänger vi ju tyvärr inte så mycket i Ravinerna. Utan mer i barnbackarna eller som för mig de senaste två veckorna, tottliften. Idag var väl detta bra i och för sig.

Skidlärarexamen? ja det är frågan. Jacob och jag har haft några diskussioner om vi ska, eller om vi inte ska. Vi är båda riktigt sugna på att försöka, men samtidigt är vi väl ganska osäkra på om vi kommer klara det eller inte. Teoriprovet är om en månad, så om vi ska gå upp på examen, så är det dags att börja plugga nu! Och vem är sugen på att plugga när man är i Åre och kan åka skidor istället? Inte vi i alla fall.
Men visst fan vore det fint att kunna hänga på en Skidlärarexamen-pin på jackan i slutet av vintern.

Nu sitter vi och kollar på någon form av nyårsglimtar, med det bästa från TV3 från 2009. Och just för tillfället är det Hollywoodfrun Maria Montazami som är hos läkaren och ska göra sina ben finare. Och den doktorn hade fan ALDRIG fått pilla på mig, snubben är ju typ 70+ och väldigt skakig på handen.
På tal om fina ben kom jag ju direkt att tänka på Pernillas uttalande igår. Vi behöver väl inte gå in så mycket på det, men det är bekräftat att den fulaste kroppsdelen på killarna är låren, som enligt Pernilla oftast är semi-håriga.

Tänkte nu ta fram bloggens We Like, och We Dislike. Som har blivit en dunderhit här på bloggen, vi har fått många sköna, och framför allt roliga kommentarer på detta. Så det är inget vi kan sluta med nu.

We Like: Victoria's secret fashion show 2009. Vilket program slash film kan vara bättre än detta? Det är ju bara att lägga sig i soffan och avnjuta en timmes fantastisk Show. Tummen upp! När Black Eyed Peas dessutom spelar Live så är det bara grymt!

Hur kan man inte gilla detta lixom?

We Dislike: Kalla grader, och missförstå mig rätt nu. -5, vindstilla och klarblå himmel, nej då klagar vi inte. Inte heller vid -10, då håller vi igen käftarna så gott det går, det är svårt, för jag ler så mycket när jag åker skidor, så tänderna blir lite kalla. MEN när det är mellan -18 och -28, som det har varit till och från i runt 2 veckor nu, ja, då kommer våra bittra miner fram. Det är helt enkelt FÖR kallt. Det är så kallt så att jag idag fick gå till Hansson och investera i pjäxelement (ja, jag kallar det investera, för att om det bara hade varit en utgift, så hade jag börjat gråta).  2000 spänn för varma fötter, dyrt kan tyckas, och dyrt är det. Men det är så fantastiskt värt, eftersom känseln i tårna försvinner annars efter ungefär 10 minuter.

Så, om kallgraderna kan lugna ner sig lite, och komma upp till underbara -5 eller -7, molnen kan få blåsa iväg och ledigheten kan få titta fram, då ska jag inte klaga. Jag lovar :)


Så här fantastiskt hade Jacob det idag på berget, en Jacob som idag har varit ledig. Vilket jag avundas lite, men jag har hört på ryktesväg att nästa helg ska vara helt fantastisk, så då ska jag lägga upp liknande bilder, fast med mig som modell.

Så här såg tusenmetersliften ut idag! Sweet!


En glad Jacob med Kabinstolpen i bakgrunden. SER ni hur blå himmeln är eller? Awesome!
Se även den glada Jacobs nya Sweet byxor som är grymt snygga!


Någon som flög helikopter över Åre by inatt föresten, 01.12 brummade det ordentligt utanför fönsterna här på Torpet, trodde att det var ett Helikopterrån på G igen..så jag kände mig lite som Tony i Navy CIS. Men sedan flög helikoptern iväg, och jag gick och la mig igen.

Nu ska jag avnjuta lördagskvällen på bästa sätt, frågan är bara hur. Öppen för förslag :)

Take Care. Peace
Jonte

Nyår: smatterband!

Idag är det ett nytt år! Nämligen 2010. Gott nytt år allihopa som läser denna blogg. =)

Vi har lite att ta igen på vår blogg och vi börjar med det mest aktuella.

I god tro inhandlade Jacob vad han trodde var tigersmällare... men ack så fel han hade..
både förpackningen och expediten försäkrade jacob om att det var riktiga Smällare och att knallarna var kraftfulla.

Som ett litet barn på julafton öppnade Jacob paketet, och vad fick han fram...
jo ett smatterband.. kan ni förstå besvikelsen som speglades i hans ansikte..
en par puffar som knappt kan räknas som smällar och lite ljus på det.. det var vad han hade betalat för.
Det kan jämföras med ett värmeljus och någon som sitter och knäpper med fingrarna i bakgrunden.

Nu var det ju även så att Jacob inte nöjde sig med att köpa ett paket.. nej utan han köpte 6 st!!! med 20 stycken i varje. Så nu är vi kittade hela vintern.

Trots storleken på dessa små substitut skapde de ändå en del problem på det nya året.
Vi får hoppas att denna lilla förseelse hör till 2009 och att när alla vaknar i morgon bitti med en skön betongkeps på skallen att detta ska vara glömt och förlåtet.
vi hade iaf roligt åt det så här i efterhand.


Vi tycker att det är fantastiskt intressant med folk som skulle välja att starta det nya året med ett slagsmål.
Hur fan tänker dessa personer?



Vad som mer har hänt här på våning två är att jag förundras över hur velig Jacob kan vara när det gäller kläder, dessutom tycker vi det är en aning jobbigt när han påstår att vi bara kan använda samma skjorta eller t-shirt en gång per säsong. Om detta är sant har vi andra i lägenheten redan förbrukat våra chanser att inta bygget fler gånger den här säsongen.

Självklart tycker vi om vår kära Jacob, speciellt när han har lagat hela våran fantastiskt goda nyårsupé. Som vi tyvärr fick transportera i matlådor upp till blåkulla. Vi vet att han tar detta med en nypa salt och vet att han älskar oss innerst inne precis som vi älskar honom. :P




Vidare vill jag berätta om min elev jag har haft nu i tre dagar som har under våra timmeslånga privatlektioner, återberättat halva starwars för mig. Inget speciellt med detta tänker du.. alla har väl sett Starwars.. eller?
men killen är 5 år. !! :O
Får 5-åringar ens titta på sånna filmer?
Eleven är iaf helskön och har humöret uppe hela lektionen så jag är nöjd.. dessutom har man alltid någor att snacka om.. :)

Sen är det toppen med request på lördag för honom.. kanske får jag höra fortsättningen av filmen vi alla sett.. 50 kr extra i kassan. Me Like!



Jag vill slutligen tacka alla fina tjejer på blåkulla för festen! Den var toppen! trots allt som hände på slutet. Hoppas vi får komma och avnjuta sällskapet fler gånger och att alla orkar gå upp imorgon för att jobba.. själv är jag ledig och otroligt nöjd med det faktiskt. =)


ses i backen?.. nej inte i dag. // Erik

RSS 2.0