Mr. Moon

"Det finns inget ställe där man kollar på klockan oftare"
Min inställning till gym för ungefär 10 månader sedan. Inställningen nu. Jag funderar. Och får nog göra det ett tag, för visst finns det roligare platser, absolut. Men. Gymmet blir faktiskt roligare och roligare varje gång, jag bara hoppas att detta håller i sig. Då kan det bli bra.

Försöker fota lite ute i det mörker som infinner sig nu på hösten. Det är roligt, kallt och svårt. Nu laddar jag ner Lightroom från adobe, tänkte se om jag kan lära mig det, alltid kul med redigering. Finns risk för sena kvällar och allt för trötta morgonar. Vilket tyvärr allt för ofta hör ihop. Men, har jag tur, och med hjälp av lite skicklighet kanske det kan bli någon fin bild på herr måne.

Idag är det exakt en månad till 26 november. På fredag är det exakt fyra veckor. Ganska. Ganska så nice.

Ski better
/Jon



white sky

På news feed kan man läsa om att det faller snö lite överallt runt om i landet. Allt ifrån skåne i söder upp till de norra delarna av vårt avlånga land. Som alla vet är snön som faller här nere inte här för att stanna, men den ger ändå en fantastisk härlig känsla av att vintern är på väg. Hösten blir lite ljusare.

Jag har precis kollat på Berg flyttar in på tv4play, när Carina flyttade in hos Anja Pärsson. Carina Berg är för övrigt helt fantastisk. Och det verkar ju som att Anja har det rätt bra nere i Monaco. På lördag är börjar alpina världscupen. Äntligen. När den börjar är vintern nära. Klockan är redan ställd på 9.45 för att inte missa första åket. Som svensk hoppas jag givetvis att det går bra för svenskorna. Men. Lindsey Vonn. Hon får gärna vinna allt hon ställer upp i.  Jag vet inte var det är. Något är det i alla fall. Kan inte annat än att avguda henne.
Om fem veckor flyttar jag till Kanada och Banff. Om sex veckor är det världscupen i Störtlopp i Lake Louise, som ligger ungefär 6 mil ifrån Banff. Förhoppningsvis är jag där och stöttar svenskorna, och Lindsey Vonn.

När jag tänker snö, tänker jag ofta alperna. En bussresa (eller bil), liksom den vi gjorde med Skidlärarlinjen för två år sedan, ja, det är nästan exakt två år sedan nu. Man tar ett skönt gäng, en stor buss, några klassiska filmer, så som Snowroller. Sen åker man ner mot österrike eller vilken land man nu väljer att bränna lagg i. Det jag vill komma till är att jag utan större tvekan älskar skidåkning. Men, det är inte bara skidåkningen som är grejen. Det är resan ner. planeringen. längtan. spänningen.

Sometimes it's about the trip, not the tricks.

Ett härligt uttryck som verkligen säger det jag försöker skriva här. Bara det att jag använder betydligt fler ord.
Jag gillar att stå i bilkö på autobahn, jag gillar att käka kvällsmat på ett autobahn hak, för att närmare tio timmar senare käka frukost på ett annat autobahn hak. Jag gillar att efter timmar i bilen eller bussen så känner man, och senare också ser man att bergen närmar sig. Alla är så taggade. Man vill inget annat än att slänga på sig pvc-stövlarna och trycka i dessa i bindningen och kasta sig ut för branta, snötäckta sluttningar i form av skidbackar. Känsla!


Ski Better
/Jon


who says

Hösten. Transportsträckan till vintern är definitivt här. På söndagsmorgonen när jag skulle cykla hem från en skön kväll var det is på sadeln. Klockan hade slagit 02.30 för en stund sedan, jag frös och jag var trött. Men. Under kläderna och bakom tröttheten fick själen ett vintertecken. och då mår min själ bra. Vintern är på väg. Tiden går fort nu, det som var fyra månader sedan är nu mera endast 7 veckor. Och förhoppningsvis springer de sju veckorna iväg ganska snabbt. För när de är borta, sätter jag mig på ett plan och flyger över den stora sjön i väster och mot de klippiga bergen. Här ska åkas skidor! Varje gång något är jobbigt eller tråkigt. Slänger jag en tanke till "the rockies" och då blir det mycket lättare direkt. Något som hjälper är jobbet. Övertid innebär många timmar på jobbet och mindre timmar hemma. Tiden går fort och pengarna rullar in. Fint det.

Nu börjar Gumball 3000 med Erik och Mackan. Ett program som absolut inte får missas. Det är helt fantastiskt!

Imorgon ryker lejonmanen. Ryker kanske är fel ord, men den ska ansas, och det ordentligt. Kan tänka mig att 7-8 centimeter åker av. Ångest. Jag har för tillfället långt ifrån en fin frisyr, men va fan (som Johan Falk hade sagt). Jag gillar mitt hår!

Ski Better
/Jon


we

Blev en förmiddag på Isaberg. Jag och kameran












trailers. teasers. making of. journeys. documentaries

 

Det finns mycket bra att kolla på på freeride. Tur är väl det. Min skidabstinens är nära extrem för tillfället. Jag drömmer om att åka skidor på nätterna. Drömmer även att Cissi Forss, skådespelare, flörtade med mig samtidigt som hon serverade en burgare på McDonalds. Drömtydare någon? För övrigt finns det andra hamburgerrestauranger att äta på. Andra skådespelare att drömma om också. Men tydligen var det Cissi och McD. som jag ville drömma om. Det var förra natten. I drömmen som utspelade sig på natten mellan lördag och söndag var jag i Hemsedal och agerade skidlärare. För en elev som jag faktiskt varit skidlärare för på riktigt. Dessutom hängde jag med den familjen i en vecka. Träffade hemsedal-säsongare och även lite annat skidfolk. Det är fantastiskt hur man kan drömma.

 

Utan freeride vore kvällarna något mindre trevliga. Och suget efter snö skulle bli jobbigt. Nu vet jag inte om massa kort-filmer och en och annan dokumentär minskar suget. Men det är kul att kolla på.

 

Det blir inte mindre jobbigt när norra Sverige har fått snö. Då undrar jag lite så här: -Varför i helvete bor jag i södra Sverige?

Läser även om skidor/snö. Fast lite historia inblandat också. Det är så klart Olle Rimfors Skidfärd som ligger på nattduksbordet. En fantastisk bok om skidgurun Olle och hans skidliv. Ett hett tips faktiskt.

Hur många vill ha freeride som iPhone App.? räck upp en hand!

(jag räcker upp handen)

 

 

 

Ski Better

/Jon.


RSS 2.0