cold war

Har förlorat min sushi-oskuld. Min inställning till denna maträtt var allt annat än bra. Varför äta rå fisk när man kan äta tillagad fisk? Men, det var faktiskt inte så tokigt. Jag åt väl kanske inte det allra "råaste", jag åt rätt milda bitar. Men jag ska inte säga att det smakade illa. Jag älskar absolut inte sushi, men det är ätbart. Jag kan redan nu säga att det inte var sista gången.  På vägen hem, runt 9pm gick jag in på liquid store och köpte lite öl, så nu sitter jag och dricker en Molson Canadian lager beer. Awesome.

Idag har vi varit i Lake Louise och kollat på världscupen i Super-G. Inte varje dag man gör det.
Trans-Canada Highway heter vägen som vi tog, det är Kanadas största motorväg som går från öst till väst. Och eftersom jag är i Banff National Park, är det ganska mycket djur här, så vilststängsel finns. Men för att djuren inte ska vara tvingade till en sida av vägen finns det djurövergångar. Både broar och tunnlar, så att de kan vandra fram och tillbaka hur de vill. När man byggde den första var man inte riktigt säker på att djuren skulle gå över, så det var med stor glädje man fick se det första djuret, som var ett murmeldjur, gå över. Nu var ju broarna mest till för de större djuren, så man vågade inte riktigt ropa JA ändå. Det var först när man såg en flock vargar gå över som man byggde fler och tydligen har man tagit denna idé till andra delar av världen också.

Jag har sett mitt första vilda djur i stan med. Ett rådjur stod på en tomt i centrum och käkade gräs, ganska häftigt faktiskt.

När man går i centrum (downtown) så blir man lika förvånad varje gång man ser en taxi, för de ser ut precis som polisbilar. Vita med blå text. Typiska bilar som man sett på amerikanska filmer med. Så troligtvis hjäler det till att lura mig med.

Jag har flyttat ut från Adrian och Linas lägenhet, den var lite väl liten för att bo tre i. Så jag hittade ett Bed and Breakfast, utan breakfast, ungefär 2 minuter gångväg därifrån. Jag bor på övervåningen i ett hus, under mig bor en familj. Jag har väl ungefär 50 kvadrat, två dubbelsängar, egen dusch, tv, kyl och internet. För detta får jag casha ungefär 280kr/natt. Det billigaste jag hittade utöver detta var ett hostel för 210 kr/natt, men då skulle jag dela rum med 5 andra, så jag tvekade faktiskt aldrig på detta.
Jacob kommer på lördag så då får han flytta in här med i två nätter innan vi flyttar till Staff Acc, där vi ska bo i vinter. Creds till Adrian som prutade ner det 30$/natt (180kr)

Ska försöka stanna uppe ett par timmar så jag blir av med min jetlag. I natt vaknade jag vid 12, 3.30, 5.15, 7.30 och till slut 8.45. När man vaknar upp i Banff så känner man sig ganska bakfull. Luftfuktigheten är så låg här, så munnen och halsen är torr likt dagen efter en fest.  Tips är att ha en vattenflaska redo.



Störtlopp i Lake Louise


Restaurang och skidshop


Undertecknad, en glad sådan.


Skating victoria's glacier.


Victoria's glacier


Rådjur (eller något liknande) mitt i byn.

Jag har det bra!

Ski better, ski dee... Just ski!

Jon

Pictures

















Som hemma fast annorlunda.

Jon

The world´s greatest

Första dagen i byn som kommer vara mitt hem de närmaste månaderna. Känns mycket bra. Jag är övertygad om att jag kommer trivas här. Huvudgatan som heter Banff Avenue kan på ett sätt jämföras med mogatan i Hestra, de båda är ungefär lika långa, om man räknar Isaberg-preem. Men det är nog den enda liknelse jag kan hitta. Här går en fyra filer bred väg, två filer åt vardera håll. Utmed the avenue ligger hotell, skidbutiker och andra butiker. I ena änden av huvudgatan rinner det en ganska stor flod, ungefär 30-40 meter bred och i andra änden går Trans-Canada Highway, som är Kanadas största motorväg från Toronto-Vancouver, om jag fattat saken rätt, en resa som skulle ta drygt 45 timmar med bil.
Jag har varit runt i centrum och tittat lite i butiker samt fotat lite. Det är riktigt fint här med bergstoppar runt hela Banff, vart du än tittar. Tyvärr har jag inte internet på min dator och bilderna är där, så jag lägger upp de en annan dag.
I två butiker finns HESTRA handskar, kände mig genast som hemma när jag såg en monter med handskar inne i butiken som jag antagligen kommer att älska. Banff Ski Lounge. Grym butik, sköna folk som jobbar där inne, och verkar vara bra häng där med. Jag var inte så sen med att berätta för dom att jag kommer ifrån Hestra, och jag var mycket välkommen att hänga hos dom samt använda deras internet. Butiken satsade en hel del på Svenskt då de förutom Hestra även hade POC och Kask.
Inga djur syntes idag på min lilla promenad genom skogen och ut på lite fält, men förhoppningsvis en annan gång, ska tydligen vara vanligt att se älgar och hjortar där.
Banff är den största staden som ligger i Banff National Park, och här finns massvis med olika djur, så som björn, varg, olika hjortar, järv, prärievarg och andra djur. Googla för att få veta mer :)
Ski better, ski deeper.
jon

beds are burning

Antligen framme. 23 timmar dorr till dorr. Det ar Hestra-Banff det. Mitt aventyr har borjat, och an sa lange har det gatt hur bra som helst. Liten forsening i Goteborg ar allt. och det drabbade inte mig da jag hade over fyra timmar att sla ihjal pa Frankfurt Airport. Efter den for sena timmen rullade vi ut pa startbanan, men vi startade inte, vi akte sakta sakta hela banan. Da en skon Goteborgare (vem annars?) slanger ur sig. Vi tar landvagen ner eller? Ut pa vag 40 och sedan E4an soder ut. Kanske inte later sa kul nu, men da garvade jag, och det var jag inte ensam om.

Frankfurt var inget speciellt. Ett McDonalds besok och en rundvandring bara. Sen vidare mot Kanada, nar jag skulle boarda planet satte jag mig i vantsalen, brevid satte sig ett gang pa fyra personer, tva var val runt 50 och tva runt 70. Da slanger den 70ariga damen upp sin iPad. Sa skon!

Pa flygplatsen i Calgary skulle jag igenom tullen och visa mitt visum och grejer, jag fick visa mitt pass for tre olika poliser och det var lite fragor hit och dit. Vart jag skulle bo osv. Men det gick bra och dom slappte in mig. Bagaget hade ocksa hittat till Calgary. Inget att klaga pa hittills. Men jag har ju inte varit har sa lange heller.

Nu ska det snart sovas lite, klockan ar 9.42 pm, och hemma ar den val 06.00 pa morgonen. Lite trott!


Ski better, ski deeper

Jon

Ridin' Solo

väskorna är packade och vägda, vännerna avvinkade. Nu ska jag, ensam, ut i världen. Men bara i en vecka, sen kommer Jacob. Och faktum är, att när jag landar i Calgary står förhoppningsvis en skön dude och väntar på mig med skylt. Ni vet sådär som på film. Ganska cool. Om ungefär 8 timmar och 35 minuter, eller ah, det var ju ganska exakt, så går planet.
Jag håller mina tummar för att allt ska gå bra, ta chansen och gör det du med! eller fingers X som jag antagligen får börja säga från och med imorgon.

Nu ska jag se om det går att få någon sömn såhär nära inpå något som skulle kunna bli en drömresa, om att går enligt planerna. Resa föresten. Är det en resa, eller är det en vistelse? själv säger jag att jag flyttar till Banff. Tolkningsfråga.
Nästa uppdatering sker ifrån antingen Frankfurt eller Banff.

Ski better, ski deeper

Jon

Free Fallin'

Dagens plan var en jailad iPhone. Vi försökte, men det gick inte. Min fråga: vad ska jag ha för telefon i Kanada?
no answer.
Rätt trött. Tre dagar kvar på jobbet. En dag ledig. Sen sitter jag på ett plan till The Great White North. Fan vad jag hoppas att allt bara ska gå som en dröm och flyta på. Sånt där flyt som man kan ha på fifa ibland, då allt bara stämmer, löpningarna sitter, passningarna kommer och målet blir snyggt. Segern är min. Så vill jag ha det. Amen

I fredags arrangerade jag "avskedsmiddag" för vännerna. Blev en mycket trevlig tillställning måste jag säga. Kommer sakna vännerna, vissa mer än andra. Absolut. Vissa väldigt mycket.
Men trots det, så är det inte direkt så att jag gråter över att åka till Kanada.

Ski better, ski deeper

Jon

Live forever

Sista torsdagen. Nu återstår endast fyra dagar på kneget. Det känns både sjukt och helt fantastiskt. Om en vecka drar jag. Känns inte länge sedan jag tänkte "ahhh nice bara tre månader kvar" Och nu är jag inom en snar framtid där. 

Sunshine Village har i detta nu fått hela 81 centimeter snö. Och anläggningen har inte öppnat än. 81 centimeter, det är vad jag skulle gissa att Åre fick på hela förra säsongen. Kan nog bli en bra vinter detta.

nu har jag blivit lite av en sån jag inte skulle bli. Bloggar, uppdaterar facebookstatusen flera gånger i veckan, och nu även twitter (@jonathanclaar). Kör gärna follow där, ska försöka uppdatera den ofta.

Har på senare tid fått frågan om jag inte är nervös. Mitt svar är helt sonika nej. Och mina argument lyder som följer. Jag ska ju bara hoppa på ett plan och sen ska jag åka skidor. Varför skulle jag vara nervös inför det?
Lätt att säga nu kanske. Faktum är att jag inte är nervös. nu. Men jag lär väl bli.
Det är väl klart? Jag ska till ett land som jag nästan inte varit i, (två dagar när jag var 11 år). Jag vet inte hur jag ska bo, jag har pratat med min arbetsgivare på telefon en gång, jag vet inte hur jag tar mig från flygplatsen till stan där jag ska bo. Jag vet inte vart jag ska bo första natten. Hur stort är Banff? 
Alla dessa frågor, men samtidigt. Banff har mer snö nu än Åre fick på en hel säsong.
Hur ska detta inte kunna bli bra?
Oddsen är med mig denna gång.

Die young, as late as possible.

provpackning på schemat.

Ski Better

/jon

Logiskt

Let's have a toast for the douche bags, asholes och scumbags. Kanye West är mäktigt bra.
I övrigt är vi svenskar bortskämda med bra musik. Petter, Säkert, Veronica Maggio, Snook-killarna, SHM, Tim Berg, Adrian Lux, Robyn, Hoffmaestro, Andreas Weise. Listan kan göras lång. Mycket lång. Det är fan rätt nice faktiskt.

Nästa gång ni är och shoppar, gå in på någon affär likt HM, Åhlens, Vero Moda, eller vad dom nu kan heta, och kolla in killarna som är med sina flickvänner. Dom ser så jävla uttråkade ut, och jag förstår varför. Jag var en av dom i helgen. Det är tråkigt att shoppa i damaffärer. Det är därför det finns surf- och snowbutiker. Roliga butiker. Ta er en titt på killarna, det är ganska kul faktiskt.

Helgen kommer allt närmre och imorgon fredag, har jag bara två veckor kvar i Sverige. Sedan är det Kanada som gäller för hela slanten. Sitter och tittar lite på packlistan, har även börjat lägga fram lite saker. Nervös? nej inte jag. Inte alls. Asså jag är nog inte så nervös, visst, lite är jag allt. Men det är inte så att det stör. Jag är nog mer taggad och sugen på att dra. Jag sover fortfarande på nätterna. Även om de flesta drömmar handlar om skidåkning och folk i min skid-omgivning.

http://www.skibanff.com/conditions/webcams.php

Opening is one snowfall away.

Dessa killar har inte så jobbigt liv. Drömjobb? Inte omöjligt
http://www.freeride.se/tv/4917/

Ski Better

Jon.



snowflakes

"Offpist (utan guide)" Försäkring täcker inte alls.
Klart jag inte ska åka utanför pisten, det är väl inte därför jag åker till Kanada i vinter?
Kan ju inte lova något, kanske blir en sväng eller två utanför om det blir uppåkt i backen, aldrig annars!

Fan, allt med försäkringar, ombokningsbara biljetter, visum, kontrakt. Om allt det hade varit lite lättare, så hade jag kunnat slappna av lite, nu har allt löst sig väldigt bra hittills, men ändå. Allt kan alltid bli lite lättare.
Blir lite frustrerad att sitta här och fixa det, när det regnar ute och snön är flera mil bort. En jävla massa mil helt enkelt. Men snart är jag där, och jag slipper läsa massa om andra som får åka skidor, det har ju precis blivit november, hur kan dom få åka skidor nu?

Jag får vänta till nästan december innan jag får göra det. Men när jag väl får göra det, så får jag göra det med besked. I The Great White North. Kommer ju sitta som ett smeck. Jag hoppas snön ska kyla mina kinder när jag får alla faceshots av att åka pillows. Frågan just nu är, på vilka skidor? DPS, Icelantic, Coreupt, Rossignol? ja, vem vet. Men eftersom jag har drömt om Icelantic och DPS får jag väl säga att dom ligger bra till (bokstavligt talat drömt, föresten).

Har ni tråkigt och inte orkar kolla på mer skidfilmer. Youtube, och sök på MNK - Thunder. haha bra skit. Eller så kan ni kolla på Pensionärsjävlar. Det är också bra skit. Riktigt bra skit!

Peace out, och Ski Better. Snowflakes is way better than cornflakes.
/ Jon


RSS 2.0