Tisdag! dax att tala ut!

Tjenna alihopa! I dag har vi fått lite ny snö i här i Åre och i skrivande stund dumpar det på bra! Det är i dag Tisdag vilket betyder bygget för många, i dag ska Mange Schmidt spela och det får man inte missa.

I dag har jag varit och jobbat i Rödkullen för första gången och det gick väldigt bra, Fick åka med två sköna kidz hela dagen så jag har åkt mig trött i skogen vilket jag inte har något emot alls. nu blir det snabbmakaroner och bacon en av mina favorit rätter.

Jag måste också passa på och säga hur bra jag tycker att Ica ulf's Videoblogg är! Deras fantasi verkar vist aldrig ta slut!

 



Så nu sitter jag och jonte nöjda och glada i våra underställ och dricker en god kall öl var. SKÅL



FAN VA LIVET ÄR BRA JUST NU!

Vi hörs lite senare i veckan // Jaik

Var är min lille vän...?

Men jag sitter ju här..

nej skämt åsido.

Hej allihopa!

På väg hem från gymmet alldeles nyss så hade jag tänkt ut ett jättebra inlägg som skulle vara roligt att läsa och dessutom lite intressant.. men självkalrt glömde jag det så fort jag klev innanför dörren.
Så nu tänkte jag bara hälsa alla välkommna till bloggen ännu en gång, och beskriva vad som har hänt och kommer att hända den närmaste tiden här på 2an.

Jag har jobbat idag, precis som de senaste 7 dagarna och börjar känna mig lite mosig i kroppen. Jag har även kommit fram till att level 1 är de värsta man kan ha.. där fryser man iaf mest.. man rör på sig i början men sen när de lärt sig grunderna är de bara att fortsätta å bli säkrare och sedan jobba mot paralella skidor. Allt detta gör att man rör sig väldigt lite och står mycket still i pjäxorna, vilket sedan resulterar i kalla tår.

Det är förövrigt inte så kul just nu med tanke på att man fryser rätt fort i Åre just nu. Idag hade vi runt 17 minusgrader och i skrivande stund är det 21. Det har varit under 14 minus i ca 2 veckor nu men en dipp på minus 28.5 förra fredagen. Brrrr.. de är så att man funderar över sitt yrkesval ibland.

Denna veckan går Jag privat vilket är jävligt kul! tycker det är roligt att se dom utvecklas fort och det är skönt att kunna fokusera på några få ordentligt.
Om man inte som i helgen har ett gäng danska nybörjare som inte fattar vad man menar och jag inte vet vad de säger heller.. kul! blir mycket visa, och rörelser med händerna och massa skit.


Sitter för tillfället å lyssnar på när jonte och peppe snackar på skype å man kan ju fan inte låta bli att skratta... killen är ju för jävla skön, å bredare göteborgska går ju fan inte å hitta ens om man letar ordentligt!


Jonte är världens kille och har börjat laga tacos och jag ska alldeles strax hjälpa honom med att skära grönsakerna. Vi lagar alltså tacos TROTS att det inte är lördag!!! :P känn på den!
"vi känner förändringens vind svepa innanför dessa väggar".

Jag måste även berömma drönaren jaik för att han nu på sin lediga dag diskat å städat lite.. inte dammsugit eller något men han har plockat undan och gjort fint i lägenheten. :) Tack!


We like: Tacos på en vardag!

We dislike: Alla jävla turister som tror att hela Åre är ett enda stort övergångställ... vad fan händer med att de är halt liksom? se er för Idioter!

Ses i backen! // Erik


Jaik goes blogging!

Ok då var det dax, Jag Lars Jacob "jaik" Bengtsson ska börja blogga. eller ja skriva ett havlintressant inlägg lite då och då i alla fall. sen får vi la se om ni ALLA läsare får mig till att bli lika aktiv som dom riktiga bloggidioterna. vi får se om det blir semiBlondin-jaik, Jaikzzi, eller kanske någon form av schulman wannabe.

Hur som hellst trodde jag inte att denna dagen skulle komma och om jag ska vara ärlig så har jag faktist googlat ordet blogg i undran om va fan det var när jag första gången kom i kontakt med det under Lunarsorm (Yes jag var också så cool) tiden för typ 10 år sen.



Bloggadet i sej kommer nog i och för sig att passa mig, för som jag har förstått det ska man genom att skriva ganska dålig svenska förklara om vad man gör i sitt liv och vad man har för problem eller vad man tycker andra har för problem!
Så vad har jag för problem?! under den senaste veckan så har det största problemet i min ganska problem-lösa tillvaro varit kalla fötter och händer då kylan verkligen finns i Åre nu. Jag tog mamma o pappas Jul-peng och investerade i ett par element till mina pjäxor (Tack förresten!) men jag vet inte om det var ett halelulja moment och att det skulle vara så stor skillnad, Sen kan det ju vara så att jag fick ett måndags exemplar med. vem vet. Lite mindre kall om fötterna har jag nog blivit i alla fall...
Vem har jag problem med då? Snoriga ungar kommer högt upp just nu, 15 minus och fuktig dim-kyla gör lätt så att ALLA näsor rinner, detta är en skidlärares mardröm blir också detta fenomen grönt är dagen gjord och lunchen blir genast lite svårare att äta.

Just nu sitter vi tre och äter lite Överbliven Julmat från Erik's pärons besök och kollar på gobitar från Snowroller sällskapsresan och även fast man sett den filmen typ tusen gånger så kan man inte låta bli att skratta åt komentarer som:
Nej man kanske ska lägga in en offert på Lotta endå?!
Dom var lite trötta, Åka mono i veckan kanske?
86 Demo ex prottotyp, nej dom har ju inte släpps änu vettu.
30 SPÄNN?! bara för oss fyra?





Just one EPIC Movie!

Vi hörs lite senare i veckan //Jaik

.

En blogg är skapad, för att förklara lite om vad vi hittar på här uppe i Åre, ja jag skriver uppe i Åre, för jag antar att av dom få som läser bloggen, så är nog de flesta ifrån söder om Åre. Och för er som inte vet vart Åre ligger, och antingen vill veta för att förbättra er kunskap i geografi, eller för att komma upp och hälsa på oss, så ligger Åre i höjd med Östersund, ca 10 mil västerut, mot Trondheim. Är du ifrån Göteborg så har du ungefär 90 mil hit, är du ifrån Hestra så har du ungefär 85 mil hit, och är du ifrån Södertälje så kan du räkna med att bilen måste rulla ungefär 70 mil, om du kör via Sundsvall.

Nog om geografin nu. I lägenheten på tvåan på Torpet spenderar i alla fall Jag (jonte), jaik och Erik tiden som vi inte spenderar någon annanstans i Åre, det är här vår lägenhet ligger. En 2½a på uppskattat 65-70 kvadrat. Bestående av ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum, en betongskrubb, ett badrum och en hall. Hela lägenheten är nytapetserad, förutom betogskrubben, som är det rum som behövde det mest. Det är en hyfsad beskrivning av lägenheten. För övrigt är betongskrubben mitt sovrum.

Annars då?
Jotack. Åre är fint såhär i slutet på December, helt vitt och det känns som det är händelserikt på byn. Massa turister som är uppe och firar jul, och mer kommer, som vanligt förväntas Nyår bli galet tjockt med folk. Det är väl trevligt? ja, om man gillar 50 meter kö till systemet, Konsum och ICA, så absolut. Nejdå, nu ska jag inte vara så bitter. Det är ju jätte trevligt att det är mycket folk, långa liftköer är ju helt fantastiskt.

Vad hände då för oss i Åre som inte fick fira julen med familjen?
Givevis spenderade vi den med varandra. Här i lägenheten hade vi bäddat med julskinka, köttbullar, prinskorvar, janssons och allt annat man kan önska sig på en julafton. "vi" och "vi" är väl att ta i, i och för sig. Det var ju givetvis Eriks förälndrar som hade med sig det upp. Men det var gott i alla fall. Så på julafton var det jag, Jaik, Erik, Eriks föräldrar, Pernilla och Cissi. Mycket trevligt. Det var mat, lite dricka, några lekar och till slut lite kortspel. Natten var ung, men blev gammal, de sista drog sig tillbaka vid halv 3-tiden. Så att gå upp vid 8 för att jobba var väl inte det ultimata. Men det gick bra ändå. Jacob, som tar sitt jobb mycket seriöst gick givetvis och la sig tidigare, runt 11-tiden.. Socailt.

För er som undrar visar inte Åre sig ifrån sin bästa sida just för tillfället, visst, det är vitt och fint i byn. Det som inte gör mig förtjust är väl tyvärr de kalla minusgraderna, och vinden som viner i ljusets hastighet för tillfället. Kallt som satan!

I övrigt lever vi livet, och som vi gör det.
Peace
/Jonte

Blogg

Nu har vi fått Internet, och då tänkte vi på tvåan (Erik, Jaik, Jonte) att vi skulle skapa en blogg. Så att ni som vill, och orkar, bry er om hur vi har det en vinter som skidlärare i Åre.


RSS 2.0