old, but still good

Har fått tag i en mycket intressant bok, Olle Rimfors Skidfärd. Har svårt att tänka mig att alla tycker den är intressant. Den handlar nämligen om hur skidåkningen kom till Sverige på 1920-talet. Trots att den är mycket gammal och det är lite svårt att sätta sig in i situationerna så är den väldigt intressant. Så om du är intresserad av skidåkning och samtidigt vill lära dig lite mer om skidåkningens historia. Läs den.

Om du däremot inte är det, då kan du nog hoppa över.
Jag tror att jag läser boken för att stilla min abstinens över skidåkning. Jag skulle nog kalla mig själv beroende. Jag har velat åka skidor i stort sett varje dag sedan jag gjorde det sist, vilket var 20 maj, lite mer än tre månader sedan. Och nu har jag ungefär tre månader tills jag får stå på skidor igen.
Vad jag däremot inte förstår är hur jag kan stilla min abstinens genom att läsa om skidåkning, kolla på skidfilmer, och jobba med handskar. Nej, jag tror inte det fungerar, blir bara påmind om det hela tiden.


Ski Better
/jon

less than four

att använda gps när man kör i stora städer är en stor fördel. att använda gps i stora städer med vägarbete hjälper dock inte alltid. Att använda en dålig gps i ett stockholm där man inte får köra som gpsen vill är lite jobbigt. Men det gick ju bra till slut. Kan ju bara hoppas att man inte får betala varje gång man åker förbi en betalstation för trängselskatt, för i så fall blir stockholmsbesöket dyrare än väntat.
Jag och Jaik, min blivande Kanadakollega, har tillbringat ett par dagar i stockholm. närmare bestämt fyra dagar. Mycket trevliga dagar skall tilläggas. En vecka som inte kostade mer än nödvändigt, samtidigt, en vecka där vi hann med riktigt mycket. Golf, bio, stan, skönt häng, utelunch, vinkväll, wakeboard. Vad mer kan man begära.
Jag har precis insett att hur kul jag än kommer ha i Kanada, och hur sköna människorna än är där, så kommer jag sakna många människor från Åre. Det är väl inte så att jag hänger läpp för att jag ska till kanada över vintern, men det rycker ändå lite i Åretarmen. En tarm som rycker mer för folket än för skidanläggningen.

Sunshine Village, Banff, Alberta, Canada. Det är den skidorten jag ska jobba på. Visumet är färdigt och i nästa eller näst-nästa vecka bokas flygbiljetten. Sunshine är tre olika toppar, Goats Eye, Lookout och Standish och har 107 nedfarter och 12 liftar. Basen ligger på 1660 meter över havet, och den högsta liften går upp till 2730 meter, vilket gör att fallhöjden är 1070 meter. Det faller i genomsnitt drygt 9 meter snö per år och säsongen pågår mellan mitten av november och slutet av maj. Givetvis väderberoende.
kolla gärna själv. www.skibanff.com

Om lite mindre än fyra månader, vilket för tillfället känns som en liten evighet, lämnar vi Sverige och slasket i småland för Kanada och förhoppningsvis en jävla massa pudersnö. Jag är sjukt taggad och jag hoppas att dessa fyra månader går fort och smärtfritt. Vilket jag har svårt att tänka mig. Semestern, den lite drygt två månader långa, är väldigt snart slut, då jag börjar jobba på måndag. Många känner nog en ångerst så här efter semestern, men jag gör inte det. Jag ser fram emot att jobba så mycket som jag bara får och kan, för att dega in, så jag kan leva livet i vinter. Skulle jag dessutom ha råd med en mac innan jag åker hade ju inte det gjort ont.

Så här med facit i hand, så har sommaren varit fantastisk, jag säger inte att den är slut, men semestern är över och nu när jag tittar tillbaka har jag hunnit med mycket. Hade väldigt gärna träffat fler årevänner, men man kan inte hinna med alla.

På lördag är det Roxette i Halmstad, kommer bli awesome.


Adam imponerade stort på golfbanan


Jacob puttar för par


Slår man snett, så får man leta. Här gör Elin och Jonas ett försök.


Missade tyvärr allsången, men vi var i alla fall där dagen efter.


Ski Better
/jon

betong

känner väl lite så här för tillfället.
Efterfest är något som är fruktansvärt kul när man gör det. Men. Fruktansvärt onödigt när man vaknar dagen efter. Logen igår. Rätt kul, bra drag faktiskt. Mycket fylla. Både från min och andras sidor.
Har precis kommit hem från en liten västkust roadtrip med stop i bland annat göteborg, varberg, halmstad torekov och helsingör. Kan ta bort bland annat, för det var dom stoppen jag gjorde. Hade fantastiskt kul, oerhört skönt att inte vara hemma och awesome att träffa sköna människor och festa riktigt hårt.
En legendarisk roadtrip. blev 45 mil ungefär, så det var ju inte jätte långt heller.
Hade med mig kameran, men tryckte inte av många gånger. Så tyvärr har jag inga kort. Vad jag däremot har är jordgubbssaft som jag ska gå och dricka nu.
Ski Better
/jon

RSS 2.0