Leker Björnlund och Vonn

Vecka 9. Välkommen hit Stockholm. Byn är invaderad av turister. Vi drog och veckohandlade i Fredags för att slippa hänga ner på byn i veckan. Kommer antagligen inte gå att röra sig.

I veckan som gått har jag haft grupp i skidskolan. Första passet var det Smygare, det är nybörjarkids 7-11 år. Lektionen före lunch var det fräsare. En grymt rolig grupp och vi körde skog, halfpipe, skicrossbana, hoppade gröna linjen. Åkte helt enkelt bara runt och hade kul. Eftermiddagen började med snögubbar. Nybörjarkids 3-6 år, lite kämpigt men efter mycket om och men lärde sig även dessa ungar hur man gör när man bromsar, svänger och åker lift. Sista passet hade jag vuxna level 4, även kallat Svart bälte. Kul! Få analysera lite duktiga åkare och verkligen anstränga sig för att få dom att utveckla sin åkning.

Men det är ju givetvis inte allt som hänt i veckan. I torsdags var Hoffmaestro på bygget och det var en grymt rolig kväll. Dom är för jävla bra live! Ibracadabra!!
I fredags var vi ner på Parkvillan och käkade lite. Potatismos, älgfärsjärpar och gräddsås. Grymt gott, creds till Calle och de övriga på PV. Snabbt käkade vi och sedan drog vi upp till björnen för filmkväll. Vi var nog närmare 15 pers som slog oss ner i snöflingeklubben och kollade på "The Greatest Game Ever Played" Bra film, kan rekommenderas.

Lördagen spenderades i Duved. Närmare bestämt i Duveds puckelpist. Känns som att jag har ett par timmar kvar där innan jag är i nivå med Jeppe cool. Men ändå. Grymt kul och det kändes bättre för varje åk. Där ska jag hänga mer i vinter. På kvällen tog jag hissen upp till våning 8 där det bjöds på Tacos, och senare film. Bra dag, bra kväll!

Idag har vi hängt i WC och kört bana. Även här kändes det som några timmar innan jag är i nivå med Vonn, vår allas Lindsey Vonn. Vilken kvinna! Dock blev tiden bättre för nästan varje åk, förutom de gångerna då jag körde ur. Träning ger färdighet, heter det ju. Det är bara att hålla med. Jonas mamma agerade fotograf, tyvärr har jag inte fått tag i bilderna än, men det kommer. Alltid kul att titta på bilder, och även nyttigt då man ser vilka fel man gör. Men även vad man gjorde bra.
Nu är det ju OS final, och jag måste hålla på USA. Om Kanada vinner kommer någon på jobbet vara kaxig imorgon, och det orkas inte med. Så Kom igen nu USA!!

Erik har spenderat sin helg i Vemdalen tillsammans med sina föräldrar. Vad han har att berätta därifrån får han ta imorgon eller senare i veckan. (nu sätter jag lite press på honom att han måste blogga)

Nya jeans inhandlades idag, blev ett par från Humör. Blev även lite kläder beställda från Junkyard i helgen. Aldrig fel med lite nytt, fräscht i garderoben.

I veckan väntar träning på kvällsåkningen. Och på dagtid ska jag ha ungdom/barn level 4 privat, och Ski Camp.
Det senare innebär att jag åker runt med 8 kids och åker lite offpist, halfpipe, park. Ha kul helt enkelt. Kommer bli ganska, ganska så nice.

Vi blir hela gänget ;)

Peace.
Jonte

Åre

Hej allihopa!

Nu är vi tillbaka i åre igen och vi alla har jobbat den senaste veckan. Jag jobbade i tegefjäll den här veckan, vi som jobbar i duved har vissa veckor vi jobbar i tegefjäll.
Jag var även mentor vilket medför att jag observerade Carl-Martin från skidlärarlinjen och sedan utvärderade vi hans lektioner varje dag. Låter kanske läskigt och brutalt men det fungerade väldigt bra. Vi hade en öppen dialog och det var kul att se förbättringen över veckan. Det var inte helt enkelt ska jag säga eftersom man själv fick ta och tänka efter riktigt ordentligt på varför och hur man gjorde olika saker och liknande.

Grupperna som Carl-Martin hade var Snögubbar och sen Glidare.
Efter lunch bytte vi roller och han blev en vanlig praktikant på min lektion. Vuxen level 2.

Har väl egentligen inte så mycket mer att berätta för tillfället förutom att de har blivit kallt i åre igen. Runt -20 de senaste 4 dagarna och det resulterar i att jag sitter hemma en söndag å inte är ute och åker skidor. Ska försöka komma ut och åka lite längdskidor senare idag dock. :)

Igår var Jag och Cissi i östersund och shoppade lite, jag köpte 3 tröjor, ett linne, parfym, och bälte. Tror inte jag glömde något nu.. aja, sen råkade vi stöta ihop med Lisa, Martina, Lisa, Jessica och Kristin som också var i östersund för att shoppa, Tjejerna drog med oss på bio sen och vi såg "luftslottet som sprängdes". En mycket bra film som var bättre än tvåan och i klass med ettan. :P

Jo jag får ju inte glömma att berätta om SkiStars Personalfest som gick av stapeln i måndags på Continental Inn, jag var med i festkommiten och har varit med och roddad hur allt skulle se ut. Vill bara tacka alla för en fantastisk kväll. Vill ni se bilder går ni in här: http://www.lundmarkfoto.se/pfest/

Senare idag ska jag Malin och Cissi laga lasagne och kaka. Ska bli kalasgott!

E

Idag har vi "Köttat" skog

Tjenna allesammans, Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt, och denna veckan har sannerligen gått fort det är redan torsdagkväll och nu sitter jag här och utvärderar hur veckan hitentills har varit.

Vi har även idag åkt med vår nya vän Sindre Kvaale och i dag blev det Skog för hela slanten, Vi samlades i backen redan 9 vilket känndes oerhört tidigt efter både en heldag i backen, Puckelklinik med Hemsedals skidskola på kvällen och sen lite party dagen innan.
Vi tog oss upp Roniheisen som tar en längs upp på den topp som ligger längst åt väster i anläggningen. Därifrån fick vi skråa lite och sedan var vi framme vid skogen som Sindre kallade "Orgasmskogen" och det var då sannerligerligen en fin repa där det efter 2 veckor utan snö fortfarande fans orörda mjuka svängar vilket vi uppskattade! Turen avslutades sedan passande presis vid Sindres gård där vi tog "Pratybussen" tillbaka till liftsystemet. Lite Lunch och sedan gjorde vi en favorit i repris och åkte samma repa igen.


Här åkte vi igår den rännan som är mitt på berget kallas "lilla matterhorn"

När vi vid 2 tiden gav upp för dagen var det 5 glada och trötta pojkar som sjönk ner i soffan hemma, Det blev film (Law abinding citizen) som var mycket bra!

Snart var klockan kvart över fem och vi gav oss tillbaka för att se på Hemsedals ski-show som var underhållande, denna veckan var den också lite bättre än vanligt då norska puckel-landslaget var på besök och hoppade, Måste också ge cred till Peppe och Påg för strålande framträdande som maskottar under föreställningen!


Duktiga maskottar! Peppe var uggla och Påg "Gaupe" (lokatt)


Här åker maskottarna lite snow-racer


Norska Puckel gänget var duktiga!



I morron blir det en efterlängtad sovmorgon (vi är ju faktiskt på semester) och i mon blir det afterski för hela slanten då vi tydligen ska besöka alla tre stora afterski ställen på en eftermiddag, Det blir säkert hur bra som hellst!

Hörs lite senare i veckan //jaik

Hemsedal!

Hej allihopa!

Tror inte det undgått någon men om det har det så har vi på 2:an plus Adam dragit till Hemsedal. Vi tog ledigt den här veckan för att vila upp oss lite.. eller för att få åka lite grym offpist innan skidskolan drar igång på allvar. Våra planer höll dock på att grusas lite av att jag (Erik) höll på att inte få ledigt. Men tillslut gick det vägen och även jag fick ledigt. Så vi bestämde oss att efter Lavin 1 kursen, som Jonte och Adam gick, på söndagen skulle direkt packa bilen och sedan bege oss mot norge. Lavin kursen är en kurs man måse ha om man ska guida offpist på fjället, även jag fick chansan att gå men jag fick plötsligt feber i torsdags efter jobbet.. mycket märkligt. tyvärr missade jag då chansen men så dåligt som jag mådde är jag glad att jag lever. :P


Vi var hur som helst inte så snabba när vi skulle iväg, men kl 18.00 sitter vi alla fyra inpackade i den otroligt nedlastade bilen, glada, förväntansfulla och pigga.

här är vi påväg!


15 timmar senare rullar vi in på killarnas parkering i hemsedal, trötta, glada och förvånade. Ja alla var ju inte trötta såklart. Jaik hade ju sovit recis som en vanlig natt, inte kört en meter på hela resan medans Jonte som hade vägbeskrivningen hade fått 45 minuter blund i ögonen.



Jag säger det igen utifall någon missade det... 15 timmar... Vi hade räknat med runt 10, absolut max 12. Inte 15!!!
till vårat försvar säger vi bara norge.. ett land med sämre skyltade vägar går nog inte att hitta. helvete.

Jonte fick springa ut för att titta på en vägkarta om vi verkligen var på rätt väg.




Vi tror att vi på vägen hem kan kapa säkert 3 h bara på felkörningar. ^^


Igår var första dagen vi åkte allihopa. Jaik å Adam var ute ett par timmar även igår. Tyvärr har killarna här inte kunnat ta ledigt, så vi ser dom lite då å då i backen å vi njuter varje gång över att vi inte jobbar. Speciellt när vi ser alla kids ramlar och har sig.
Sen måste jag säga att de är ju inte lite danskar här... varenda lektion de har här är på danska. Det är nästan bara danskar i skidskolan, och i området också för den delen. En sak som vi andra reflekterade över är att man ser ganska fort om en person är från danmark. Inga fördomar nu men man ser det på outfitten och stilen i backen. Sen är det rätt kul att Danska föräldrar och barn är exakta kopior av varandra fast olika storlekar. Hjälmar, skidkläder, balaclava allt! Hur kul som helst! :D

danskar!



Idag åkte vi med en skön norrman som heter Sindre, våran chef Richard fixade så vi kom i kontakt med honom och han skulle visa oss lite "riktig skidåkning".
Jaha, tänkte vi med ett skratt och målade upp grymma offpist åk på orörd fluffig snö i våra skallar. Riktig så blev det inte men det var jävligt kul trots bristen på nysnö.
Vi är alla överrens som att de är de brantaste åken vi någonsin åkt och det var fler än en gång som man var nervös och spände varenda muskel i hela kroppen.

Det var fler än en gång som vår grymma guide sa utan ett uns ironi i rösten att "ramlar ni här dör ni". Vi trodde honom. hade man ramlat där hade man inte stannat för ens 1000 höjdmeter senare i dalens botten.
På lunchen som vi bjöd honom på berättade han att han inte bar hjälm när han åkte så här eftersom om man ramlade var man ändå körd. Kan vara den totalt nakna och brutala sanningen.


Adam och Sindre.



Ett av facen vi åkte.



Jag och Adam, Det var lite brant på vissa ställen.



Utsikten här i Norge är fantastisk.



Adam, Pontus och Jag, "trillar ni så dör ni".



Ett vanligt jävla norskt hus.



Dagens citat: "kan vi vara överrens om, att om ni känner att ni är på väg att falla.. så har vi ett problem"

Hoppas ni alla har det bra så hörs vi! // Erik

ganska.. ganska så nice!

Känns som att vädergudarna lyssnade på oss, det kom ännu ett par centimeter sedan sist. Fast tyvärr är vi inte nöjda ännu. Men mer nöjda än tidigare.
De första centimeterna kom i 0-graders snö, vilket gjorde snön både blöt och väldigt tung. Men den snön som föll efter det kom i ungefär -17 grader. Sjukt lätt snö, kändes som Utah nästan. Eller vad vet jag. Jag är inte killen som varit där, men så som dom förklarar Utah, nästan, nästan så kändes det. Fick ett par riktigt sköna åk i fredags, knädjupt på vissa ställen. Då var den riktiga skidglädjen tillbaks!

Tänkte egentligen inte att jag skulle lägga detta inlägget, men Erik och Jacob är väl inte världsmästare på att skriva i bloggen. Så jag tog mig ett par minuter medan Erik, Erik och Hanna kollar på Sherlock Holmes.

Vi är ganska insnöade på Snowroller för tillfället. Använder många termer och citat från filmen, se rubrik.
Men helt seriöst, den filmen kan man faktiskt se nästan hur många gånger som helst, även fast man kan filmen utantill och att alla repliker spoilas precis innan de sägs i filmen, så är den fan fortfarande lika rolig. Nalle är kung!

Visst gillade vi att det var -17 när snön föll, men efter det hade det gärna fått bli ett par grader mildare. Helgen spenderade jag och Jacob i Klövsjö tillsammans med 3 andra Åre-skidlärare, och ett 20 tal andra skidlärare från Sverige. Vi skrev teoriprovet för Svenska Alpina Skidlärarexamen. Resultatet skulle komma i slutet på denna eller i början på nästa vecka. Vi väntar med spänning! Så gör oss en tjänst och håll alla tummar. En mycket trevlig helg, förutom att temperaturen låg något lägre än vad vi hade hoppats på. -23 hela helgen och det resulterade i att min kind är lite ur funktion, skulle man väl kunna säga. Ett mindre fint rött streck pryder min högra kind och om inte kylan lämnar oss till imorgon blir det till att tejpa kinden för att kunna vara ute. Så allt är inte guld och gröna skogar. Men däremot vitt guld och vita skogar. Och kyla. Kul att få åka med så många riktigt duktiga skidåkare. En skön känsla när man åkte ner och vände sig om, och se att åkare efter åkare är riktigt grym.

Som sagt, vi är tillbaka i Åre nu, och veckan ser väl ut som en vanlig vecka. På fredag är det kurs igen. Denna gången är det Lavin 1an som ska genomföras, Fredag-Söndag. Efter kursen på söndag hoppar vi in i bilen som ska ta oss från Åre, till Hemsedal och grabbarna grus där borta. är riktigt stoked!

Skönt att på mycket länge kunna sätta sig i soffan, chilla framför datorn och kolla en film. Det var ett par veckor sedan jag kunde göra det. Har blivit mycket plugg på sistone, och har inte riktigt haft ro till att göra det. Visst, några avsnitt How I Met Your Mother har vi hunnit kika på medans vi knaprat i oss middagen. Creds till Erik som stod för matlagningen förra veckan då jag och Jacob kände att vi vill ägna största delen av kvällen till plugg.

Nästa gång ni läser bloggen kommer det inte vara jag som har skrivit, ska se till att Erik eller Jaik tar tag i det nu. Men om det dröjer så får ni skylla på dom. Jag vill inte bli den killen som lägger alla blogginlägg.

Peace
/Jon

Snowroll...snowroller Nalle (med en trött whiskeyröst)

RSS 2.0