.

En blogg är skapad, för att förklara lite om vad vi hittar på här uppe i Åre, ja jag skriver uppe i Åre, för jag antar att av dom få som läser bloggen, så är nog de flesta ifrån söder om Åre. Och för er som inte vet vart Åre ligger, och antingen vill veta för att förbättra er kunskap i geografi, eller för att komma upp och hälsa på oss, så ligger Åre i höjd med Östersund, ca 10 mil västerut, mot Trondheim. Är du ifrån Göteborg så har du ungefär 90 mil hit, är du ifrån Hestra så har du ungefär 85 mil hit, och är du ifrån Södertälje så kan du räkna med att bilen måste rulla ungefär 70 mil, om du kör via Sundsvall.

Nog om geografin nu. I lägenheten på tvåan på Torpet spenderar i alla fall Jag (jonte), jaik och Erik tiden som vi inte spenderar någon annanstans i Åre, det är här vår lägenhet ligger. En 2½a på uppskattat 65-70 kvadrat. Bestående av ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum, en betongskrubb, ett badrum och en hall. Hela lägenheten är nytapetserad, förutom betogskrubben, som är det rum som behövde det mest. Det är en hyfsad beskrivning av lägenheten. För övrigt är betongskrubben mitt sovrum.

Annars då?
Jotack. Åre är fint såhär i slutet på December, helt vitt och det känns som det är händelserikt på byn. Massa turister som är uppe och firar jul, och mer kommer, som vanligt förväntas Nyår bli galet tjockt med folk. Det är väl trevligt? ja, om man gillar 50 meter kö till systemet, Konsum och ICA, så absolut. Nejdå, nu ska jag inte vara så bitter. Det är ju jätte trevligt att det är mycket folk, långa liftköer är ju helt fantastiskt.

Vad hände då för oss i Åre som inte fick fira julen med familjen?
Givevis spenderade vi den med varandra. Här i lägenheten hade vi bäddat med julskinka, köttbullar, prinskorvar, janssons och allt annat man kan önska sig på en julafton. "vi" och "vi" är väl att ta i, i och för sig. Det var ju givetvis Eriks förälndrar som hade med sig det upp. Men det var gott i alla fall. Så på julafton var det jag, Jaik, Erik, Eriks föräldrar, Pernilla och Cissi. Mycket trevligt. Det var mat, lite dricka, några lekar och till slut lite kortspel. Natten var ung, men blev gammal, de sista drog sig tillbaka vid halv 3-tiden. Så att gå upp vid 8 för att jobba var väl inte det ultimata. Men det gick bra ändå. Jacob, som tar sitt jobb mycket seriöst gick givetvis och la sig tidigare, runt 11-tiden.. Socailt.

För er som undrar visar inte Åre sig ifrån sin bästa sida just för tillfället, visst, det är vitt och fint i byn. Det som inte gör mig förtjust är väl tyvärr de kalla minusgraderna, och vinden som viner i ljusets hastighet för tillfället. Kallt som satan!

I övrigt lever vi livet, och som vi gör det.
Peace
/Jonte

Kommentarer
Postat av: bittan

Roligt med en blogg den kommer jag att läsa..Kramaar faster

2009-12-26 @ 17:17:34
Postat av: Tove

Grymt ni fått till det!

Heja heja!

2009-12-26 @ 22:20:51
URL: http://tovetovetovetove.blogg.se/
Postat av: simone

sjysst, nu har jag en blogg att följa också eftersom det är någon annan av er, (nämner inga namn) som stalkar min.. haha!

2009-12-26 @ 23:46:26
URL: http://simonesoderqvist.blogg.se/
Postat av: Pontus

Nice pågar, en liten blogg att följa ska bli spännande. Verkar som ni har det trevligt, ta det lugnt med alla ryssar och annat nu bara.

Postat av: Anonym

Kul, du har en faster till som kommer att följa...Hoppas du har det bar där uppe. Här nere är det bara bra....första julen på läääääääääääääänge som varit vit. Va rädd om dig. Kram, alla hälsar..

2009-12-27 @ 12:02:38
Postat av: Tove

e va faster Tove som kommenterade innan ;O)

2009-12-27 @ 17:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0