road closed

När snön och kylan kommer till Sverige ler aftonbladet och expressen. SJs tåg blir givetvis försenade och kvällstidningarna får sina löpsedlar. Svenska folket klagar och allt är bara skit. Allt bara för att tågen är en timme eller två försenade. "Det kommer ju snö och kyla varje år, lär dom sig aldrig eller? idioter"
Jag tror ni känner igen det. Det är så det går till i vårt avlånga land.

Här däremot, i det stora vita norr, där går tågen som dom ska. Vad som däremot inte fungerar som det ska är vägarna. Delar av landets största motorväg är avstängd. Givetvis de delar som påverkar oss. Planen denna vecka var att igår kväll lämna Banff för att spendera fem dagar i Revelstoke. Få känna på lite riktigt kanadensiskt puder. Tanken var god. Men ogenomförbar. Vägen är avstängd på grund av lavinrisk och även lavinaktivitet. Givetvis ska säkerheten gå före allt annat. Men allvarligt. Det snöar i klippiga bergen varje år, lär dom sig aldrig? De som befinner sig i Revelstoke, eller i Kicking Horse för den delen, de är fast där för tillfället. De alternativa vägarna (småvägarna) är nämligen också avstängda. Jobbigt för dom att vara fast i puderhålor utan turister..

Nu låter allt lite värre än vad det är, givetvis hade vi väldigt gärna varit i Revelstoke för tillfället, men vi har det inte så dåligt här i Banff heller. Snön vräker ner och på de senaste fyra dagarna har vi fått 70 cm snö. Tyvärr är det ju inte björnrike-puder vi snackar om, utan bara kanadensisk snö. Men ändå. 70 är ju alltid 70.
Och vet ni vad, det började precis snöa igen. Så imorgon blir det nog ännu en trevlig dag.


Söndag 16e Januari


Måndag 17e Januari


Röda vägar är dåligt. Gula är bra!

Hwy 1 from Lake Louise West Lodge to west boundary of Yoho National Park with a low confidence level will remain closed till at least January 19th.
High Avalanche Hazard 3 km east of Golden to 17 km east of Golden (14 km). Closed. Estimated time of opening: Wednesday January 19. Confidence level: low.

åk bättre!

Jon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0